Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Amerikan Hastanesi çıkışında yaptığı açıklamada, kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Ulusoy, "Çok üzgünüz, canımız kadar sevdiğimiz bir insanı kaybettik." dedi.

Sabah 08:10 sularında kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı açıklanan Mustafa Koç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sabah sporu esnasında fenalaşarak yere düşen 55 yaşındaki Mustafa Koç, acil olarak kaldırıldığı Beykoz Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından, saat 10:10'da sıralarında helikopterle, Avrupa yakasında bulunan, ailesinin yönetimindeki Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne nakledilmişti.

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Maalesef Mustafa Koç hayatını kaybetti" dedi.

Mustafa Koç 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve by-pass ameliyatı olmuştu.

4 SAAT MÜDAHALE EDİLDİ 


Amerikan Hastanesi Başhekimi, Koç'un ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet hastanesinde hem de Amerika hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kaybettik, hepimizin başı sağolsun.

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Beykoz devlet hastanesine getirildi.

4 saat müdahale edildi, sabah 07.00 sıralarında oldu.

Yaklaşık yarım saat önce kaybettik."

4 AYDA 40 KİLO VERMİŞ 


Aşırı kilolarından şikâyetçi olan Mustafa Koç, sahibi oldukları İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı (mide küçültme) olmuştu. 4 ayda 40 kilo verdiği öğrenilen Koç, kızı Esra'nın lise mezuniyet partisinde zayıflamış yeni haliyle görüntülenmişti.

Mustafa Koç kimdir? 


1960 yılında dünyaya gelen, evli ve iki kız çocuğu babası olan Mustafa Vehbi Koç, 1984 yılında ABD'de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi de olan Koç, aynı zamanda Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi.

JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer alan Koç, aynı zamanda Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.