Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Yılmaz Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi'nde heyete yönelik protestoları değerlendirdi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Yılmaz Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi'nde öğrencilere çözüm sürecini anlattı. Sinema ve tiyatro sanatçısı Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti'ne yapılan protestoları normal karşıladığını belirterek, "Sınırları aşmadığı sürece bir problem yok" dedi.

"SINIRLARI AŞMADIĞI SÜRECE PROBLEM YOK"

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Grubu Üyesi Yılmaz Erdoğan, öğle saatlerinde Adıyaman'a geldi. Erdoğan, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Adıyaman Üniversitesi'nde Vehbi Koç Konferans Salonu'nda öğrencilere bir araya geldi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, öğretim üyeleri ve bin kadar öğrencinin katıldığı söyleşide konuşan Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti'ne yapılan protestoları normal karşıladığını belirterek, "Bütün o acıları bizzat çekmiş, savaşı haberlerde seyretmemiş insanların bulunduğu bu coğrafyada bizim işimiz, diğer bölgedeki arkadaşlara göre daha kolay. En azından protestolar konusunda daha kolay gözüküyor. Heyete yönelik protestoları da normal karşılıyorum. Demokrasi böyle, iş sınırları açmadığı sürece problem yok" ifadelerini kullandı.

"VATANİ GÖREV ÜSTLENDİK"

Akil İnsanlar Heyeti'nin vatani görev üstlendiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Süreçle ilgili Akil İnsanlar Heyeti'nin yaptığı şudur: İnsanlar ne diyor, neye itiraz ediyor, neyi beğeniyor, neyi beğenmiyor üzerine; böyle bir vatani vazife verdiler. Bir vatani vazife söz konusu olduğu zaman, 'Ya ben çok yoğun çekimlerim var, gelemem' diyemezsiniz. Çok yoğun çekimlerim de var üstelik. Onun için burada sürece katkıda bulunmak isteyen ama kafasında soru işaretleri bulunan herkes cevabını bulsun istiyoruz."

Yaklaşık 1 saat boyunca öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü tarafından çiçek sunuldu.

Yılmaz Erdoğan, Gaziantep'ten gelecek heyet ile birlikte akşam saatlerinde kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinin yer alacağı 87 kişilik toplantıya katılacak.