Akil İnsanlar Heyeti'nin Güneydoğu grubu, dün geldikleri Diyarbakır'da temaslarına bugün de devam etti.

Heyete dün rahatsızlığı nedeniyle katılamayan sanatçı Yılmaz Erdoğan ile yazar Murat Belge de katıldı.

Heyet temaslarına BDP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek başladı. Heyeti BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, bazı parti meclise üyeleri karşıladı.

BAHÇELİ'YE 'BEN MÜKREMİN' GÖNDERMESİ

Heyet Başkanı Yılmaz Ensoroğlu, BDP'lilere heyet üyelerini tanıtırken sıra Yılmaz Erdoğan'a geldiğinde sanatçının, "Ben Mükremin" diyerek kendini tanıtarak, kendisini Mükremin tiplemesi üzerinden eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye göndermede bulunması dikkat çekti.

YILMAZ ERDOĞAN: SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK

MHP lideri Bahçeli, "Peki bu 63 kişi neyin sürecini kabullendirmeye çalışacaktır? Bunlara göre PKK bir terör örgütü müdür? PKK'lıları kardeş olarak gösteren Tatar Ramazan herkesi Abdurrahman Çavuş mu sanmaktadır? Bunlara 'şehit' diyen Mükremin Çıtır herkesi Feriştah mı sanmaktadır?" demişti.

Yılmaz Erdoğan, BDP çıkışında Bahçeli'nin eleştirileri ile ilgili soruları yanıtlamayarak, "Söyleyecek bir şey yoktur" dedi.

BDP ÇÖZÜMDE ÖNEMLİ YER TUTUYOR

Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, bölgede çözüm sürecine desteğin yüksek olduğunu ancak, buna rağmen insanların görüş, talep ve endişelerini not almaya geldiklerini, bunun karar alıcılar ve Türkiye kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Ensaroğlu, "BDP, sorunun ana aktörlerinden biri olması nedeniyle önemli bir konumda. Çözümde de önemli bir yer tutuyor" dedi.

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, Kürt sorununun çözümünde önemli bir sürecin yaşandığını, akil insanlar heyetinin çalışmalarına önem verdiklerini ve parti olarak heyetin rolünü oynaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

"BDP OLAYIN BİR TARAFINDAN AK PARTİ İSE İKİ TARAFINDAN DA YER ALIYOR"

BDP il Başkanlığından sonra Akil İnsanlar heyeti bu kez AKP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yılmaz Ensaroğlu, AKP'nin iktidarda olan bir parti olduğunu, sorunun iki tarafından da temsil edildiğini ifade ederek, "Ak Parti hem sorunun mağdurudur, hem de iktidarda olması nedeniyle yetkili bir partidir. BDP olayın bir tarafında yer alırken, Ak Parti şu anda iki tarafta da yer almaktadır" dedi.

YILMAZ ERDOĞAN, KIRILAN CAMLARI SORDU

Basına kapalı devam eden görüşmeden önce heyette yer alan sanatçı Yılmaz Erdoğan, AKP binasının camlarında yer alan taş izlerini ve kırıkları sordu. İl Başkanı Altaç ise, "Geçen yıl meydana gelen olayların izleridir" dedi. Bunun üzerine Erdoğan, "İbretlik olsun diye mi camları değiştirmediniz" diye yanıt verdi. (Radikal)