Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, korona virüsü tedbirleri nedeniyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini 28 Mayıs Perşembe günü başlatacaklarını duyurdu.

İlk seferin perşembe sabahı saat 7.00’de Ankara’dan İstanbul’a olacağını söyleyen Karaismailoğlu, “Seferleri sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatıyoruz. Perşembe günü itibarıyla Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul hatlarında sabah ve akşam karşılıklı birer sefer olmak üzere toplam 16 sefer yapılacak” dedi.

‘TRENLERDE MASKE TAKMAK ZORUNLU’

Karaismailoğlu, ilk seferden itibaren YHT’lerin yarı kapasite ile çalışacağını söyledi. Gar, istasyon ve trenlerde maske takılmasının zorunlu olacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Yolculuğun her aşamasında sosyal mesafe kurallarına uyulması sağlanacak. YHT’lerin her sefer öncesi ve sonrasında ayrıntılı temizliği ve dezenfekte işlemleri de yapılacak. Amacımız vatandaşlarımızı güvenli ve sağlıklı bir şekilde istedikleri yere ulaştırmak” dedi.

‘KOLTUK DEĞİŞİMİNE İZİN VERİLMEYECEK’

Güvenlik tedbirleri nedeniyle her yolcunun biletine ait koltukta oturmasının sağlanacağını ve yer değişimlerine izin verilmeyeceğini belirten Karaismailoğlu, istasyonlarda ve bilet kontrol noktalarında hastalık belirtisi gösteren yolcuların kesinlikle trene alınmayacağını da kaydetti.