Diyarbakır'da bulunan ve eski bir Yezidi köyü olan Bahçecik Köyü'nde tek Yezidi aileye bayram dolayısıyla ziyaret düzenlendi.

Ziyarete Sur Belediye Başkan Vekili Kemal Güler, Başkan Danışmanı Nakşi Sayar, Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışa Derneği (DİAY-DER) Başkanı Zahit Çiftkuran ve DİAY-DER üyeleri katıldı.

Nakşi Sayar, yaptığı konuşmada, "Ben kendi adıma, bu tarihi ve kadim şehir adına tüm Êzîdî vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Farklı inançlarda ve farklı kültürlerde olan vatandaşlarımızın varlığı bizim ve kentimizin zenginliğidir" dedi.

30-40 yıl önce bu köyde 50'den fazla Yezidi Kürt aile olduğunu belirten Sayar, "Çok öncelerden kendileri bu topraklarda yaşamışlardı. Fakat şimdi sadece bir aile bu köyde kalabildi. Buna rağmen gerek dünyanın yeniden şekillenmesi ve Ortadoğu'nun ve özelliklede bizim yaşadığımız coğrafyada söz konusu olan yeni dizayn içerisinde bu insanlarımız, doğup büyüdükleri, atalarının topraklarına dönme imkanına kavuşacaklardır. Buna tüm yüreğimle inanıyorum" diye konuştu.