Yerine kayyım atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu ve feshedilen Belediye Meclisi’nin üyeleri, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı sergiye davet edildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 29 Ekim 2019 tarihinde kayyım atanan Şırnak'ın Cizre Belediyesi’nin işlevsiz bırakılan Meclis üyeleri, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15-16 Ocak tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek sergiye davet edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin imzalı davetiyeler, bir süre önce Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis üyelerine iletilmek üzere kayyum yönetimindeki belediye binasına gönderildi. Davetiyeler buradan belediye meclis üyelerine ulaştırıldı. 
 
EŞBAŞKAN KUTLU DA DAVET EDİLDİ
 
Davetiye gönderilenler arasında Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ve Yardımcısı Abdulkadir Haşimi'nin de yer alması dikkati çekti. Görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'a ise davetiye gönderilmedi. 
 
Söz konusu davetiyelerde, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız" ifadelerine yer verildi. 

Kayyım atandığı tarihten bu yana işlevsiz bırakılan ve herhangi bir toplantıya çağrılmayan HDP'li Meclis üyeleri davetiyeye tepki gösterdi. Üyeler, söz konusu davetiyeyle kayyım atamaları ve belediye meclislerinin işlevsiz bırakılmasına dair hukuksuzluğun ortaya çıktığını dile getirdi.