Uzun yıllar Hollanda’da uyuşturucu işi yapıp Türkiye’ye dönen Ali Ekber Akgün, İstinye’de arabasının içinde; ondan 9 saat sonra ise Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin sokak ortasında kurşunlanarak öldürülmüştü.

Hollandalı mafya babası Dino Soerel, eski ortağı Ali Ekber Akgün hakkında 'itirafçı olup kendisini hapse gönderdiği için ölüm emri' verdi. Akgün, öldürüleceğini duyunca 7 milyon euro karşılığında Vedat Şahin’den koruma istedi. Hollandalı baron, bu anlaşmayı duydu. Vedat Şahin’i de listeye ekledi.

ORGANİZE CİNAYETLER

Vatan'dan M. Ali Demir'in haberine göre 'yeraltı dünyası'nın bu 'hesaplaşması'na ilişkin detaylar ve ayrıntılar şöyle:

İstanbul’da geçen ay  uyuşturucu hesaplaşması nedeniyle peş peşe iki saldırı yaşandı. Uzun yıllar Hollanda’da uyuşturucu işi yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen Ali Ekber Akgün 24 Aralık’ta 13.00 sıralarında İstinye’de arabasının içerisinde kurşunlanarak öldürüldü. Bu cinayetten 9 saat sonraysa yeraltı dünyasından Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve bir adamı Nişantaşı’nda kurşunların hedefi oldu. İki olayın bağlantısı araştırılırken, cinayetlerin Hollanda’daki uyuşturucu çeteleri arasındaki hesaplaşmanın devamı olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Akgün Hollanda’daki uyuşturucu mafyası lideri Dino Soerel’le bir dönem uyuşturucu işi yaptı, bir süre ikisi aynı davada yargılandı. Soerel’in tutukluluğu devam ederken, Akgün serbest bırakıldı. Soerel de ‘itirafçılardan’ oluşan 30 kişilik bir infaz listesi hazırladı ve Akgün’ün adını da bu listeye ekledi.

Soerel’e ait yüklü miktarda parayı da hesabına geçirip Türkiye’ye gelen Ali Ekber Akgün, öldürülme korkusu nedeniyle 7 milyon Euro para vererek Vedat Şahin’den kendisini korumasını istedi. Ve yine iddialara göre Vedat Şahin, koruma talebini kabul edince Soerel’in ölüm listesine eklendi. Soerel’in en yakın adamı İstanbul’a geldi ve iki ayrı infaz grubuyla anlaştı.

Akgün’ün ‘Kürt mafyası’ olduğu iddia edilen kişilerce, Vedat Şahin’in ise yıllardır hesaplaşma içerisinde olduğu Yakup Saral grubu tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

Bu arada polis, tetikçi grubun 1.5 ay boyunca Şahin’i adım adım takip ettiğini ve saldırıların da sonrasında gerçekleştirildiğini tespit etti.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Nişantaşı'nda 24 Aralık 2014'te Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal'ın öldürülmesi ile ilgili olarak mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5'i "Tasarlayarak iki kişiyi öldürme" suçundan tutuklandı. 2 kişi ise "yurtdışına çıkış yasağı" konularak mahkemece serbest bırakıldı.İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Asayiş Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarla gözaltına alınan 15 kişiden 7'si emniyetteki işlemlerinin bitirilmesi ile bu Sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildiler. Kalan 8 kişiden 4'ü polis tarafından, 4'ü de Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Önder Yaman'ın talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

SEDAT ŞAHİN SAHTE PASAPORTLA TÜRKİYE'YE GELDİ

Olay sırasında Almanya’da bulunan Sedat Şahin’in, kardeşinin öldürülmesinin ardından sahte pasaport ile Türkiye’ye geldiği ve Samsun Bafra’daki cenazeye de katıldığı tespit edildi.

Polisin, tetikçilere yönelik bir saldırı ihtimaline karşı olağanüstü güvenlik önlemleri aldığı öğrenildi