Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete açmayı planladıkları Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarına tahsis edeceklerini söyledi. 4 yıldızlı otel konforundaki yurt binasında, her odada bir kişi olmak üzere 102 sağlıkçı kalabilecek. Sağlıkçılar böylece ailelerini riskten uzak tutabilecek.

Kendisi de eczacı olan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sağlıkçıların enfekte olma ihtimaline karşı ailelerinin etkilenmemesi için geçici olarak evlerinden başka bir yerde kalmaları gerekliliğinin sağlıkçılar tarafından kendilerine iletildiğini, bunun üzerine öğrenci yurdunu pandemi süresince sağlıkçıların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Özyiğit, “Sağlık çalışanları ve tabi ki aileleri çok büyük bir risk altında. Onlar hastalarla muhatap olmak ve hastanın tedavisini yapmak zorundalar. Ve daha sonra da evine gidip çocukları ve aileleriyle yan yana gelmek durumda kalıyorlar. Mersin Tabip Odası Başkanı Sayın Mehmet Antmen geçtiğimiz gün bizleri aradı. Ve ‘Bize konaklama konusunda destek olabilir misiniz?’ diye sordu. Şuanda 102 odalı interneti, ısıtma ve soğutma sistemi, kafeteryası, çalışma odaları olan 4 yıldız ayarındaki yurdumuz hazır. Üniversiteli öğrenciler için yaptığımız ve bu dönem başında hizmete açmayı planladığımız erkek öğrenci yurdunu pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle sağlık çalışanlarının hizmetine sunacağız. 7 Eylül tarihinde yapacağımız belediye meclis toplantısında bu teklifi getireceğiz ve Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdumuzu sağlıkçılarımızın hizmetine açacağız. Her odada bir kişi kalacak şekilde planlamamızı yapacağız. Halk sağlığı için canlarını feda sağlık çalışanlarını korumak bizim de görev ve sorumluluğumuz” dedi.