Gezi Direnişi’nin ardından neler yapabileceklerini tartışmak için İstanbul'un çeşitli parklarında her akşam forumlar düzenleniyor. Sendika.Org’un haberine göre, İstanbul Yeniköy Parkı’ndaki foruma muhtar Engin Cevahiroğlu’nun öncülüğündeki bir grup saldırı düzenledi, bir kişi yaralandı.

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu 150-200 arasındaki kişi, Gezi Direnişi’nin ardından neler yapabileceklerini tartışmak için Yeniköy Parkı’nda bir araya gelmişti.

Parkta toplananlar önce Yeniköy muhtarı Engin Cevahiroğlu’nun da aralarında olduğu 10-15 kişilik grup tarafından “burada tencere-tava çalmayın” denilerek tehdit edildi. Yoldan geçen arabalardan havaya ateş açıldı.

Tüm bunlara rağmen parktakiler amaçlarının tartışmak olduğunu, kendilerinin de katılabileceğini söyleyince bir süre kenarda bekleyen topluluk yeni gelenlerin katılmasıyla sayıları arttıktan sonra saldırıya geçti.

Forumda Ermeni ve Rum yurttaşların bulunması nedeniyle “Ermenilerin, Rumların peşine takılıyorsunuz” diyen güruh “Allah-u ekber” sloganlarıyla ve bıçaklarla insanların üzerine yürüdü. Saldırı esnasında en az bir kişinin yaralandığı, bölgeye ambulansların geldiği öğrenildi.

Saldırganların Yeniköy Parkı’nda toplananların buraya camii yapılmasını engellemek istediğini iddia etmeleri dikkat çekti. Zira Yeniköy muhtarı 1958 yılında yıkılan bir camiyi, şu anda yeşil alan olan Yeniköy Parkı’na yeniden inşa etmek için çalışmalarıyla biliniyor. Bölgede çok sayıda camii olduğunu söyleyen birçok mahalleli de parkta camii yapılmasına karşı çıkıyordu.

Saldırıdan sonra, bazı saldırganlar ise twitler atarak saldırıyı üstlenmiş bulundu.