Yeni ses kaydında Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu Boshphorus 360'ın usulsüz şekilde iptal edilen ihaleleri, yine usulsüz şekilde aldığı iddia ediliyor.

Yerel seçimlere az bir zaman kala gündemin 1 numaralı konusu olan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. "Haramzadeler" isimli Twitter kullanıcısının paylaştığı ses kaydındaki iddiaya göre; ihaleleri yapılan termik santrallerin usulsüz şekilde ihaleleri iptal ediliyor ve Bilal Erdoğan'ın gizli ortaklığı olduğu söylenen şirkete veriliyor.

Ses kaydındaki iddiaya göre; telefon görüşmeleri Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu Boshphorus 360′ın Genel Müdürü Abdülkerim Ç. ile Enerji Bakanlığı'nda çalışan ve soyadı bilinmeyen Murat adlı bir bürokrat arasında geçiyor.

RÜŞVETLER DANIŞMANLIK PARASI ADI ALTINDA VERİLİYOR

Çek Cumhuriyeti'nde bir otelde yapıldığı iddia edilen toplantıya Bilal Erdoğan'ın gizli ortak olduğu Bosphorus 360 şirketinin katıldığı ve rüşvetlerin danışmanlık ücreti adı altında verildiği iddia ediliyor.

İHALELER USULSÜZ ŞEKİLDE ASKIYA ALINIYOR

Konuşmalarda geçen iddiaya göre; otelde yapılan toplantıda 8 termik santralin ihalesinin masaya yatırıldığı ve 5 santralin özelleştirme ihalesi yapılmış olmasına rağmen ihalelerin usulsüz şekilde askıya alındığı iddia ediliyor.

"BAKAN'IN İLK VİRAJI"

Ses kaydındaki iddiaya göre; Abdulkerim Ç. Tunçbilek Termik Santrali'ni istediklerini, bunu takip edeceklerini, bu mevzunun kendileri nezdinde Bakan'ın ilk virajı olduğu, eğer Bakan kendilerini desteklemezse bunu bir yere yazacaklarını, Bakan'a sınav yapmanın kendi hadlerine düşmediğini ama durumun bu olduğunu söylüyor.

 "BEYEFENDİ EMİR VERDİ"

Yayınlanan kayıtlardaki iddiaya göre; Murat isimli şahıs da buna cevap olarak, bu konunun toplantıda bastıra bastıra söylenilmesinin daha anlamlı olacağını, Beyefendi diye bahsettiği kişinin (Önceki tapelerde Beyefendi diye bahsedilen Başbakan’dı) kendilerine 'İşi direk oraya verin' diye emir verdiğini söylüyor.

"BİZ SANA İŞ VERECEĞİZ"

Aynı şahıslar arasında geçen bir diğer görüşmede Murat isimli şahıs, hazırdaki santraller için para ayrılması gerektiğini ve ihaleleri kazanmış firmalarla anlaşma sağlamaları gerektiğini söylüyor. Ses kaydındaki iddiaya göre; Murat isimli şahıs konuşmasının devamında ihaleyi kazanan firmalara "Sen bu işi yapmayacaksın ama biz santrali kurduğumuzda sana şu işi vereceğiz" denileceğini diğer türlü gelişen olayların kendilerinin prensiplerine uymayacağını bunların da santrallerin ayakta tutulması için yapılan yamalar olarak gösterileceğini iddia ediliyor.

"İHALELERİ DURDURDUK"

Ses kaydındaki en son görüşmede Abdulkadir Ç. ile Cengiz. A. arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında da Abdulkadir Ç. olduğu iddia edilen ses, kendi talimatlarıyla özelleştirmelerin bakanlıklar tarafından durdurulduğunu, bakanlığın haber beklediğini, eğer ileriye doğru adım atmazlarsa bakanlığın kendilerine 'Özelleştirmeleri neden durdunuz' deme ihtimalleri olduğunu iddia ediyor.

İlgili ses kaydı bu linkten yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=BEDda5m5GGA