Hükümet Cemaat savaşında ses kayıtları ardı ardına gelemeye devam ediyor. Son olarak Başçalan isimli sosyal medya hesabından Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin Milli Gemi Projesi (Milgem) ile ilgili konuşmalar yayınlandı. İddiaya göre Başbakan Koç Grubu’nun aldığı bir ihaleyi bizzat kendisi devreye girerek iptal ettirip kendisine yakın bir işadamına aldırmaya çalışıyor.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete sızdırılmaya başlayan ses kayıtları, Türkiye'nin gündemini sarsmaya devam ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen, 'Parayı sıfırla' talimatı, Fenerbahçe kongresine müdahale ve yargıya müdahale kayıtları halen bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Haramzadeler ve Başçalan isimli Twitter hesapları tarafından internete sızdırılan ses kayıtlarına bugün bir yenisi daha eklendi. "Başçalan Erdoğan'ın Skandal Milli Gemi Yolsuzluğu Kaydı" başlığıyla YouTube'da yer alan ses kaydında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Metin Kalkavan'ın görüştüğü öne sürülüyor.

İHALEYİ 'İPTAL' TAKTİĞİ

Ses kaydında, Milli Gemi Projesi ile ilgili Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen sesin daha önce yapılmış bir ihaleyi iptal ettirip Metin Kalkavan'a vermek için taktikler verdiği öne sürülüyor.

Daha önce Koç grubunun aldığı ihale için Erdoğan'ın Kalkavan'ı aradığı ses kaydında Erdoğan, "Bu ihale ile ilgili bir haksızlık var diye bence şeye bir yazı yazın, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na, tamam mı" diyor.

KALKAVAN: HATA YAPTIK EFENDİM

ERDOĞAN: MÜBAREK NİYE YAZILI MÜRACAATINIZ OLMADI

Kalkavan'dan "Müracaatımızda hata yaptık. Yazı yazmadık, sözlü olarak defalarca müsteşara ve sayın bakana söyledik" yanıtını alan Erdoğan'ın, "Mübarek niye yazılı müracaatınız olmadı ki. Siz yine de Başbakanlığa, 'tam rekabet oluşmadı' diye bununla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bir yazı yazın. Ondan sonra bu yazının bir tanesini de BİMER'e (Başbakanlık İletişim Merkezi) yazın. Bir tane de benim özel kaleme bildirirsen iyi olur" diye konuştuğu iddia ediliyor.

"Tamam efendim" yanıtını alan Erdoğan, Kalkavan'a aceleci olmaları yönünde telkinde bulunuyor.

Başçalan isimli hesabın yayınladığı ses kaydındaki ikinci telefon görüşmesi, Kalkavan'ın şikayeti üzerine ihalenin iptal edilmesinin ardından gerçekleşiyor. Bu ses kaydında ise Erdoğan, ihaleyi kendilerine vermek için anlaşmayı sağladıklarını ve fiyatın ona göre ayarlanması gerektiğini anlatıyor.

Söz konusu ses kaydında yer alan ikinci telefon görüşmesinde Erdoğan olduğu iddia edilen ses, Kalkavan'a, "Keşke gelseydin konuşsaydık ama tabi ben bu tabloyu bilmiyordum, tabloyu tabii bugün gördük. Orada şey noktasında arkadaşlar fiyatın dışında her şeyi sizin üzerinizdeki şeyi oluşturduk, olgunlaştırdık ama fiyatta sizin biraz tabii şeyde farklılığınız var. En yüksek sizinki gözüküyor" diyor.

Erdoğan ses kaydının devamında, konu ile ilgili yapılacak bir görüşmeye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da kendisi tarafından sokulduğunu söylüyor.

İlgili ses kaydı BAŞ ÇALAN adlı hesap tarafından bu linkte yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=cwdel7Q37rQ&feature=youtu.be