Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un “Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim desem herhalde fazla abartmış olmam” ifadesini eleştirdi. Öztürk, "Sözünü düzeltmesinde fayda var.Zira bu söz, seçim sistemini, 31 Mart’ta tüm şehirlerde yapılan seçimleri şaibeli hale getirebilir." dedi.

Eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü de olan Öztürk’ün “Seçim sistemimize öneriler” başlığıyla yayımlanan yazsının bir bölümü şöyle: 

İstanbul’daki seçimler üzerine başlayan tartışma gittikçe sertleşiyor. Her gün her iki cepheden açıklamalar, karşılıklı suçlamalar, belge göstermeler, vahim iddialar önümüze düşüyor.

Siyasilerin karşılıklı açıklamaları bir yana, medyada ve sosyal medyadaki durum daha vahim. Sokağa çıkma çağrısı yapanlar, kandan, kavgadan bahsedenler, kriz, kavga, kaosu tetikleyenler…

Vahim şeyler bunlar.

İTİRAZLARDA SARF EDİLEN SÖZLER

İnsan hatasından kaynaklı yanlışlıklara itirazlarda dikkatli cümleler kurmak gerekir. Devletin görevlendirdiği sandık başkanlarını, YSK hakimlerini ve seçim sistemini zan altında bırakacak, şaibeli yapacak açıklamalardan kaçınmak gerek.

Medyada bu konudaki akla zarar haberleri ve iddiaları dikkate almıyorum artık.

Lakin siyasetçilerimizi dikkate alırım.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un “gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim desem herhalde fazla abartmış olmam” sözünü düzeltmesinde fayda var. Zira bu söz, seçim sistemini, 31 Mart’ta tüm şehirlerde yapılan seçimleri şaibeli hale getirebilir.

AK Parti’nin aldığı % 44.3 oyu, Cumhur ittifakının % 51.6 oyunu da tartışmaya açar. Sanırım Yavuz, İstanbul seçimlerini kast etti. O zaman da AK Parti’nin İstanbul’da kazandığı 24 ilçenin durumunu şaibeli hale getirir. Eminim Yavuz’un kast ettiği şey başkaydı ama cümle her türlü yanlış anlamaya müsait. Bu yüzden yanlış anlaşılmaları düzeltecek bir açıklama yapması iyi olur.