Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında IŞİD’in Türkiye’yi vurabileceğini öne sürdü.

Karagül, IŞİD’in Ürdünlü pilot Muaz Kasebe’yi yakmasının ve Libya’da Mısırlı 21 Hıristiyan’ı başlarını keserek katletmesinin, bu iki ülkeyi tuzağa düşürmek için yapılmış eylemler olduğunu iddia etti.

ABD ve Avrupa ’nın “IŞİD üzerinden Müslüman Kardeşler’in etkisini kırdığını” yazan Karagül, bunun “21. yüzyıla dönük derin bir proje” olduğunu savundu.

Karagül, “Örgütün yeni hedefi Türkiye olacak” dedikten sonra şöyle devam etti:

“IŞİD’in ilk hedefi Şiilerdi. Suriye ve Irak’ta İran etkisine karşı harekete geçmişlerdi. Sünniliği kullanıyorlardı. Bir anda strateji değişti, örgüt Sünni Kürtlerin üzerine yöneltildi. Bu, şaşırtıcı bir durumdu ve şu ana kadar bu değişikliğin sağlıklı bir açıklamasına rastlamadım.

Şimdi, ilk söylemem gerekeni son söyleyeyim: Bütün bölgeye yönelen IŞİD’in Türkiye’yi de vurması kuvvetle muhtemel. Açıkçası yukarıdaki haritadan hareketle ben böyle bir saldırı endişesi taşıyorum. Önümüzdeki aylarda, IŞİD’in Kürtlere yöneltildiği gibi, Türkiye’ye de yöneltileceğini, Türkiye’yi de hedef alacağını düşünüyorum.

Birileri Türkiye’yi bu örgüt üzerinden sınayacak. Herkes çok dikkatli olmalı...”

Yazının tamamı için tıklayınız.