Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik ile ilgili yasayı yeni yıldan önce, eğer TBMM'nin gündemi yıl sonundan önce izin vermezse Ocak ayı içerisinde çıkarmayı düşündüklerini bildirdi.

Yılmaz,  bedelli askerliğe ilişkin yasa teklifiyle ilgili olarak daha önce 70 bine yakın başvurunun olduğunu söyledi. Yılmaz, şunları söyledi:

Kanunda başvuru süresi 6 aydı. 6 ay içinde başvurmak kaydıyla başvurduğu anda taksidin yarısını, geri kalanı da 6 ay sonra ödeyebilirdi. 15 Aralık'ta yasa çıktı, 6 aylık süre 15 Haziran'da doluyordu. Muhtemelen düşündüler ki biz 15 Haziran'dan sonra 6 aylık bir süreye sahibiz. Mart'ta başvurdu, yarısını yatırdı. 6 aylık süre Mart'ta başlayıp Eylül'ün 15'inde bitmesi lazımdı. Fakat kafasında Aralık 15 var diye düşünerek Kasım'da ödedi, Aralık'ta ödedi. Dolayısıyla geç ödeyince biz yasada belirtilen 6 aylık süreyi aştınız talebinizi kabul etmiyoruz dedik.

Bu şekilde 200'ün üzerinde vatandaşımız var. Bu vatandaşlardan 7'si Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de başvurulardan birinin talebini sağlık nedenleriyle kabul etti. Bizim şunu seçmemiz gerekir. Ya 200 kişiyi davaya yönlendireceğiz ya da davaya gitmesine gerek kalmadan yasal düzenleme yapacaktık. Biz ikinci alternatifi tercih ettik. Muhtemelen bugün ya da yarın Meclis'e sunulur diye düşünüyoruz. Mümkünse yeni yıldan önce çıkarmak istiyoruz, eğer Meclis'in gündemi yıl sonundan önce izin vermezse Ocak ayı içinde bu yasa çıkar diye düşünüyoruz. Bu, disiplin mahkemeleri ile ilgili bir yasamız var onun içinde TBMM'ye gönderilecek.''