Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir’de ele geçirilen belgelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye gönderilen iddianame kabul edildi. Tutuksuz şüphelilerden 8’i için yakalama kararı çıkartıldı.

İddianamede Orgeneral Bilgin Balanlı ve Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 28 şüphelinin adı yer alıyor. Soruşturma savcısı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanan iddianame geçtiğimiz günlerde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Balyoz davası ile birleştirme talepli olarak gönderilen iddianame, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce onaylandı. 

Birleştirme talebini daha sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, iddianamenin kabulü ile birlikte tutuksuz sanıklardan 8 isim hakkında yakalama kararı çıkarttı. Yakalama kararının ’delilleri karartma ve kaçma şüphesi’ gerekçesiyle çıkartıldığı öğrenildi. İlk duruşma 15- 16 Ağustos tarihlerinde Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda yapılacak. İddianamede sanıkların "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.