Yeni Akit gazetesinin, bugünkü manşetinde Soma'da facianın yaşandığı madenin sahibini kast ederek, "O patronun damadı Yahudi" ifadesini kullanması büyük tepki çekti.

301 işçinin hayatını kaybettiği facianın yaşandığı madeni işleten Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ı hedef alan Yeni Akit gazetesinin, bugünkü 1. sayfasında yer alan “O patronun damadı Yahudi” manşeti sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Twitter’da en çok konu edinilen bu manşete tepki büyüktü.

Soma faciasının yaşandığı madendeki ihmal iddiaları nedeniyle zaten büyük tepkiyle karşı karşıya olan Alp Gürkan’ın, ‘damadının Yahudi olması’ gibi bir noktadan eleştirilmesine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, gazetenin ‘nefret söylemi’ kullandığını vurguladı.

Twitter'da Yeni Akit Gazetesi'nin manşetine gelen tepkiler:

servet kocakaya ‏@servetkocakaya
Akit gibi gazetelerin hala yoluna devam etmesinin bir tek anlamı var: Bu ülkede ırkçılık ve inanç düşmanlığı gayet normal ve suç değil!

Mustafa Akyol @AkyolMustafa
Akit gazetesinin çirkin anti-Semitizmini bizim kınamamız yetmez. Başta Başbakan, iktidar çevreleri de kınamalı.

Hakan Demir @suyorumcusu
Biri Soma'da darbe girişimi arar, biri patronun damadı yahudi der, beriki bakanın gömleğini anlatır. Adamların medya tam bi sefiller korosu.

Selale Kadak @selalekadak
Medyadaki ırkçı, ayrımcı nefret söylemi utanç verici. Yüz karası!

Ruşen Çakır @cakir_rusen
Her türlü ayrımcılık, özellikle Irkçılık tiksindirici...

Ümit Alan @umitalan
Akit gazetesi eskiden AKP'nin alter-ego'suydu ve o haliyle sadece sevimsizdi. Bugün kendisi (egosu) oldu. Şimdi her şey net ama tehlikeli.