Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, yurtdışındaki seçmenlerinin büyük bir bölümünün Cumhurbaşkanlığı seçimleri için randevu almamasının söz konusu bilgisayar yazılımından kaynaklandığını belirterek, “O ‘bilgisayar yazılımı’nı kim hazırladı ve oy kullanma işlemini kim “eziyet ve zulme” dönüştürdü?” diye sordu.

Hasan Karakaya “Gurbetçilere oy zulmü ve dijital kimlikler... Yine Paralel parmağı mı?” başlıklı yazısında “Şimdi; ‘Bu işte de bir Paralel parmağı var mı?’ diye soracağım ama, çok iyi biliyorum ki, yine ‘yalan’ diyecekler, ‘iftira’ diyecekler ve beni ’komplo teorisi’ üretmekle suçlayacaklar” görüşünü dile getirdi.

Karakaya, “YSK, eğer ‘randevu sistemi’nde ısrarlı ise; bir an önce şu ‘SEÇSiS sisteminin bilgisayar yazılımı’na el atmalı ve bu yazılımı ‘kim’e veya ‘kimler’e yaptırdıysa; ‘Berlin’de oturana Frankfurt’ta, Mannheim’de oturana Berlin’de nasıl randevu verildiğini’ sormalı, soruşturmalıdır!.. Tabii, işin içinde “Paralel”ciler var mıdır, yok mudur onu da araştırmalıdır” dedi.