Yeni Akit gazetesi, 28 Şubat davasında tutuklanan emekli askerler hakkındaki af tartışmaları nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

28 Şubat davasında, Yargıtay'ın müebbet hapis cezasını onamasıyla aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da bulunduğu 13 isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bununla birlikte, 80 yaşın üzerindeki emekli generallerin cezaevine gönderilmesi tepki çekti. Hapse konulan emekli generaller için ise “Cumhurbaşkanı affı” gündeme getirildi.

Öte yandan Yeni Akit gazetesi, “Cumhurbaşkanı affı” tartışmaları üzerine, bugünkü manşetinde üstü kapalı olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

"Darbeciyi affedeni millet affetmez" başlıklı haberde, 28 Şubat darbecileri, 24 yıl sonra adaletle tanışarak cezaevine girerken, zindanda daha bir hafta bile geçirmeden af ve tahliye gündemi oluştururken, hukukçular, darbecileri affedeni milletin affetmeyeceğini hatırlattılar" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Akit'in haberinde 28 Şubat davasındaki af tartışmaları hakkında hukukçuların görüşlerine yer verildi.

Haberde manşete taşınan cümleyi de kullanan İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş'ın ifadeleri şöyle oldu:

Bu tahliye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı töhmet altında bırakır. İktidarı boyunca darbeciyle, statükocuyla, din-iman-millet düşmanlarıyla çarpışan Tayyip Erdoğan’ı ‘darbeciyi affetti’ denilerek milletin gözünden düşürmek istiyorlar. Cumhurbaşkanımız bu milletin göz bebeğidir. Darbeciyi affedeni ise millet affetmez. Müslümanların iktidar sürecini azaltmaya çalışan bu şer odaklarının tezgahlarına gelinmemelidir.