İstanbul'un Başakşehir ilçesinde geçen pazartesi günü, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, damadı Cemil Karanfil tarafından öldürülmüştü. Daha önce şiddet uyguladığı eşi Esma Karanfil’i de yaralayan Cemil Karanfil, cinayetin ardından kaçmıştı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre asayiş ekipleri, arabasını bıraktıktan sonra motosikletle kaçtığı tespit edilen katil zanlısını yakalayabilmek için güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri inceledi. Yapılan çalışmalarda zanlının olay günü üzerinde 20 bin lira para olduğu belirlendi. Polis, zanlının saklanabileceği düşünülen 18 ayrı adrese baskın düzenledi. Baskınlarda bulunamayan katil zanlısının yakalanmasının an meselesi olduğu belirtildi.

Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Esma Karanfil önceki gün gözlerini açtı. Biraz kendine gelen Esma Karanfil, yakınlarına babasının durumunu sordu. Olayla ilgili soruşturma yürüten polis, henüz tam iyileşemeyen Esma Karanfil'den olayla ilgili bilgi aldı.

Polise, eve gelen eşinin kendisine tekrar saldıracağından korkması üzerine babasını çağırdığını söyleyen Esma Karanfil, “Babam eve geldi. Tartışma yaşandı. Bıçakla saldırdı. Nereye kaçmış olabileceğini bilmiyorum. Ama Cemil, para kazandıktan sonra çok değişti” dedi.

Esma Karanfil'in henüz tam iyileşemediği için resmi ifadesinin alınamadığı belirtildi.