AK Parti’nin Anayasa değişiklik teklifinden “yedek milletvekilliğine” ilişkin düzenleme çıkarıldı. Milletvekilliği seçimlerinin 5 yılda bir yapılmasını öngören 4. madde ise TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi.

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli pazartesi günü gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında anayasa değişiklik teklifindeki 3 maddede değişikliğe gidilmesini kararlaştırmıştı. Bu tekliflerden biri de yedek milletvekilliği konusundaki değişiklik teklifiydi.

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda en büyük eleştirilerden biri yedek milletvekilliği konusunda olmuştu. Milletvekilleri, yedek milletvekilliğine ‘vekil adayları birbirini öldürür’ diyerek itiraz etmişlerdi. Bu eleştiriler sonrasında geçtiğimiz çarşamba günü yapılan AK Parti İl Başkanları toplantısında Başbakan Yıldırım, “Arkadaşlarımızın kafasını karıştıran bir iki husus var. Mahsurlu olan şeyin üzerinde inat etmemizin anlamı yok” demişti. Yıldırım’ın bu talimatının ardından değişiklik için çalışmalar başlamıştı.