Diyarbakır’da aralarında Kürt Pen Eşbaşkanı Sami Tan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, MED-DER Eşbaşkanı Mine Karakaş, yazar Selim Temo, Renas Jiyan ve  Roza Metina’nın da olduğu birçok yazar, aydın, sanatçı ve siyasetçi, “Dil ve Kültür Ağı” adıyla yapılan toplantıda bir araya geldi.

Sur’da bulunan bir otelde yapılan toplantı, iki gün sürecek.

‘ÖNÜMÜZE BİR ÇALIŞMA KOYDUK’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Önce Çocuklar Derneği Başkanı Cevahir Sadak Düzgün, Kürt dili ve kültürüne dikkati çekerek, 31 Ağustos ve 1 Eylül arasında dil ve kültür üzerine bir toplantı gerçekleştirildiğini ve bunun pratik adımını ise bugünkü toplantının olduğunu söyledi.

Düzgün, yürütülen çalışmalar kapsamında Kürt kültürü ve dilinin kaybolmaması için önlerine bir çalışma koyduklarını aktardı.

‘HARİTA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ’

Kürt Pen Eşbaşkanı Sami Tan ise Kürt dili ve kültürü üzerinde geniş kapsamlı bir tartışma yürütmek istediklerini ve bunun sonucunda ise önlerine Kürt diline ilişkin bir harita çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Farklı düşüncelere önem verdiklerinden kaynaklı farklı düşünürleri toplantıya çağırdıklarını vurgulayan Tan, yapılacak tartışmanın da Kürt dili ve kültürüne katkı sağlayacağını aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı bir şekilde devam etti. İki gün sürecek toplantının sonucu ise yarın yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı