Tanınmış aydın, yazar, akademisyen ve insan hakları savunucuları Efrin için uluslararası kampanya başlattı. Kürtlerin dünyayı DAİŞ’ten kurtarmak için binlerce çocuğunu yitirdiği vurgulanan metinde, “Uluslararası toplum ve ABD’nin şimdi Kürt halkının arkasında durma gibi ahlaki bir sorumluluğu vardır” denildi.

Dünyaca tanınmış aydın, yazar, akademisyen ve insan hakları savunucuları, Türkiye’nin Efrin’e yönelik operasyon hazırlıklarına karşı uluslararası kampanya başlattı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ve İran’dan Suriye’nin egemenliğinin Türkiye tarafından delinmemesi ve Efrîn halkının barış içinde yaşamasına müsaade edilmesi için harekete geçmeleri istenen imza metninde, Türkiye’nin saldırılarının engellenmesi isteniyor.Efrîn’in büyük oranda Kürt nüfusa sahip olduğu ve Suriye’nin en güvenli bölgelerinden olduğu vurgulanan metinde, son 5 yılda bölgenin nüfusunun ikiye katlanarak 400 bine ulaştığı kaydedildi.

Efrîn’in şimdilerde Türkiye tarafından desteklenen El Kaide ve Türkiye tarafından çevrelendiği vurgulandı.

YPG SADECE HALKLARI SAVUNUYOR

YPG’nin sadece Kürtler ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu içerisinde yaşayan diğer halkları savunma amacı taşıdığına işaret edilen açıklamada, Türkiye’nin büyük bir askeri gücü Efrîn sınırına yığdığı hatırlatıldı.

‘SİVİLLERİN YAŞAMI RİSK ALTINDA’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış içinde yaşayan Efrîn kantonunu yok etmek istediği ve olası bir saldırının binlerce sivil ile buraya sığınan mültecilerin hayatını tehlikeye atacağı ifade edilen metinde, Türkiye’nin böyle bir saldırıyı sadece Rusya, İran ve Suriye’nin izni ile ABD’nin durdurma amacıyla harekete geçmemesi halinde gerçekleştirebileceğinin altı çizildi.

‘KÜRTLERE DESTEK AHLAKİ SORUMLULUKTUR’

Kürt halkının yıllardır dünyayı DAİŞ’ten kurtarmak için binlerce evladını ve kızını YPG-YPJ saflarında yitirdiği vurgulanan metinde, “Uluslararası toplum ve ABD’nin şimdi Kürt halkının arkasında durma gibi ahlaki bir sorumluluğu vardır” denildi.

Çağrı metninde hem ABD yetkililerinin hem de Birleşmiş Milletler’in (BM) acilen harekete geçerek, Suriye içinden ve sınırdan Türkiye tarafından gerçekleştirilen saldırıları engellemesi ve Efrîn’in istikrarını garanti altına almaları isteniyor.İmza kampanyasına katılan isimler arasında bilim insanı ve düşünür Noam Chomsky’nin yanı sıra farklı üniversitelerde kürsüleri bulunan Michael Walzer, Kariane Westrheim, Charlotte Bunch, Todd Gitlin, David Graeber, Nadje Al-Ali, David Harvey, Michael Hardt, Marina Sitrin, David L. Phillips ve Ann Snitow bulunuyor. Kampanyanın ilk imzacıları arasındaki bulunan yazar, sanatçı ve gazeteciler ise şunlar: Bill Fletcher, Joey Lawrence, Meredith Tax ve Debbie Bookchin.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı