Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü ve PEN üyesi Sevim Korkmaz Dinç serbest bırakıldı.

22 Aralık’ta evinde gözaltına alınan Dinç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. 5 gün avukat yasağı getirilen Dinç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Avukat Celal Akar’ın verdiği bilgiye göre Dinç’e, İzmir Barış Bloku sözcüsü olduğu dönemde, beyaz tülbent ve beyaz bayraklarla “Barış için insan zinciri” eyleminde atılan sloganlardan dolayı “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması yöneltildi.

Gazete Duvar'da yer alan ahbere göre, Sevinç Korkmaz Dinç’le birlikte mahkemeye sevk edilen Tevfik Bugakaptan, Sevim Kılıç Filiz, Hüseyin Alpar, Hacay Yılmaz ve Elmas Çınar, serbest bırakıldı. Denetimli serbestlik kararı verilen 7 kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Sevim Korkmaz Dinç, 12 Eylül darbesini anlatan “Deli Kaya Rüzgarı” ve “Karanlık Bir Geceydi” romanlarının yazarı olan Sevim Korkmaz Dinç’in, “Küba’da 10 gün’’ bir gezi kitabı da bulunuyor.

Son olarak “12 Eylül Romanlarında Kadın’’ isimli inceleme kitabını yazan Dinç, aynı zamanda F Dergi’nin de kurucusu. Dinç, bir süre önce Barış Bloku Eş Sözcülüğünü yapmıştı.