Son KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan yaklaşık 140 kişinin içinde gazeteci ve yönetmen Mizgin Müjde Arslan da vardı.

 

Mizgin Müjde Arslan'ın yanı sıra fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet Özer'in de gözaltına alınması akıllara İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 27 Aralık 2011'de yaptığı açıklamayı getirdi.

 

Şahin, bazı sanatçıları "terörün arka bahçesi" olarak tanımlamış, "Şiirle, resimle, sanatla da teröre destek olunabilir" demişti. Şahin'in bu sözleri sanat camiasının tepkisiyle karşılanmıştı.

 

Bianet’in haberine göre Şahin'in bu konuşmasından sonra, son KCK operasyonunun sanatçıları da kapsaması ve Arslan'ın gözaltına alınması konusunda Deniz Türkali, "Artık herkesin hayatı risk altında mı?" diye sordu.

 

Türkali, "Bir sinemacı ne yapmış olabilir? Film çektiği için mi gözaltına alındı? Ayşe'ye ya da Fatma'ya merhaba dedi diye mi? Yoksa Ahmet'e selam verdi diye mi? Söyleyecek söz bulamıyorum" şeklinde konuştu.

 

Arslan'ın tutuklanmadan bırakılacağına inandığını söyleyen Türkali, "Akıl bunu gerektiriyor ama akıl yürürlükte mi, onu bilmiyorum. Öngörüde bulunmak artık imkânsız. Bu absürt, anlamsız uygulamanın sonu gelmeli" dedi.

 

Arslan'ın avukatı Bülent Utku, polisin yarın akşam saatlerinde ifade alacağını, polisin soracağı sorulara göre durumu anlayacaklarını, şu an hiçbir şey bilinmediğini ifade etti.

 

Gazeteci ve yönetmen Müjde Arslan 1981'de Mardin'de doğdu. Öğrencilik yıllarında Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) Diyarbakır şubesinde gazeteciliğe başladı. Ardından kültür ve sanat muhabiri olarak ajansın İstanbul şubesine geçti.

 

Gündem Gazetesi'ne geçene dek DİHA'da muhabirlik ve editörlük görevini yürüttü. Gündem'de sinema yazıları yazdı, kültür-sanat editörlüğü yaptı.

 

Aralarında Virgül, Varlık, Edebiyat Eleştiri, Cumhuriyet Pazar ve Mesele'nin de bulunduğu çok sayıda yayında sinema ve edebiyat yazıları yayımlandı.

 

"Son Oyun" adlı bir kısa film çeken Arslan, yurtiçinde ve dışında çeşitli ödüller aldı. Daha sonra "Nora" adlı bir kısa film ve Londra'da yaşayan Türkiyeli yaşlıların yaşamlarını anlattığı "İkinci Adres" adlı belgeseli yönetti.

 

Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde başladığı eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölümü'nde devam etti.

 

"Rejisör: Atıf Yılmaz" adlı bir derleme kitabı bulunan Arslan'ın 2009 yapımı "Kirasê Mirinê: Hevîtî" (Ölüm Elbisesi: Kumalık) isimli filmi 28. İstanbul Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ilk gösterimini yaptı.

 

Sinema çalışmalarına devam eden Arslan, son olarak alanında ilk olan "Kürt Sineması: Yurtsuzluk, Sınır ve Ölüm" (Agora Kitaplığı) adlı bir kitap yayımladı. (ANF)