İstanbul Tabip Odası, Yaşar Kemal’in sağlık durumuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise “Türkiye’nin en iyi merkezinde hekim arkadaşlar uğraşıyor ama tıbbın yapabileceklerini yapacağız” dedi.

İstanbul Tabip Odası, 14 Ocak’tan beri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Yaşar Kemal’i ziyaret etti.

Yaşar Kemal’in sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapan İstanbul Tabip Odası, ziyarette İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç, İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfi Telci’nin yer aldığını belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bilindiği gibi Yaşar Kemal’in İstanbul Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi’ndeki tedavisi 14 Ocak 2015’ten bu yana sürmektedir.

“31 Ocak 2015 itibariyle yapay solunum uygulaması devam etmekte, altta yatan nedenlere bağlı olarak çoğul organ yetersizliklerini kontrol altına alma çabaları sürmektedir.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Yaşar Kemal’in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

“Kronik hastalıkları olan önemli bir entelektüelimiz. Hastaneye akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle gelmiş olmasıyla ilgili bir problem yok. Esas sorunu diğer sorunlar.

“Karaciğer ve diğer organ sorunları nedeniyle tedavisi devam ediyor.

“Türkiye’nin en iyi merkezinde hekim arkadaşlar uğraşıyor ama tıbbın yapabileceklerini yapacağız. Ümit ediyoruz ki iyi olur”