HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait Umut kitapevinin 9 Kasım 2005’de bombalanması olayı ile ilgili tutuklu astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş’in yargılandığı davada, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve bazı komutanlar hakkında yapılan suç duyurusu kabul edildi.

Şemdinli davasının görülmesine Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden başlandı. Duruşmada hazır bulunan müdahil avukatlar, başta dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt olmak üzere o dönemde görev yapanlar Genelkurmay Plan ve Harekat Daire Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu, Hakkari İl Jardarma Komutanı Albay Erhan Kubat hakkında mahkemenin Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkeme müdahil avukatların talebini kabul etti ve Büyükanıt ile adı geçen komutanlar hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararını verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 9 Kasım 2005’te bombalama olayının ardından sanıklarından Astsubay Ali Kaya’yı tanıdığını söylemiş ve "İyi çocuktur" demişti. Büyükanıt’ın bu sözleri eleştiri konusu olmuştu.

Duruşma ekim ayına ertelendi.