Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Taşkesti Beldesi'nde inşaat işçilerine yönelik ırkçı saldırıyı önlemek için kalabalık grubu sakinleştirmeye çalışan, 6 yıl önce Siirt'in Eruh ilçesinde PKK ile askerler arasındaki çatışmada asker oğlunu kaybeden baba Ahmet Temel, yeniden çalışmaya gelmeleri durumunda yaşananlar nedeniyle saldırıya uğrayan Kürt işçilerden özür dileyeceğini söyledi. Temel, "Biz Türk, Kürt, Laz, Abaza, Çerkes hepimiz kardeşiz, bir bütünüz. Ayrımcılık olmasın, oyuna düşmeyelim" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Taşkesti Orman İşletme Şefliği'nde çalışan Ahmet Temel olay gecesi yaşananları hatırlatarak, o geceyi şöyle anlattı:

"Olay günü işten çıkıp eve giderken bir telefon geldi. Taşkesti'de yapılan okulda çalışan Kürt kardeşlerimizin markette alışveriş yaparken bir kamyoncu arkadaşla Türk bayrağı takılı olan araca bakmalarından dolayı tartışma çıkmış. 'Bizim bayrağımıza saygı duyacaksın' şeklindeki sözlerinin ardından tartışma devam etmiş. Çocukları inşaattaki barakaya kadar kovalamışlar, barakayı ateşe verip çocukları çatıya sıkıştırmışlar. Bize de Türk bayrağının yakıldığı ortalığın karıştığı haberi geldi. Biz de o an için o enerjiyle fırlayıp geldik. Bizi ilk askerimiz karşıladı ve askerimiz bana 'Ağabey yok öyle bir olay. Bize güven. Bu bir oyun' dediler. Ben de ondan sonra bir şehit babası olarak sağduyu çağrısı yapmak için mücadele verdim."

"ARAMIZDA PROVOKATÖRLER VARDI"

Olay gecesi Bolu Valisi Aydın Baruş ile birlikte sağduyu çağrısında bulunduklarını söyleyen Ahmet Temel, "Ben bir şehit babası olarak devletime, milletime güvendim. 'Beni sevip sayan arkadaşlarımın da bunu böyle görmesini istiyorum' dedim. Orada yaklaşık bin 500 kişi vardı yarım saat sonra 200 kişi kadar kaldı. Aramızda provokatör olup, bağırıp çağıran vardı," diye de ekledi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Birlik beraberlik vurgusu yapan Temel, PKK'yi eleştirdiği konuşmasında, "Allah'ım inşallah böyle oyunlara düşürmesin bizi. Kürt-Türk ayrımını düşünmeyelim. Doğu'da bulunan vatandaş zaten PKK'dan bunalmış, bir ızdırap ve arayış içerisinde. Biz de burada onları bunaltırsak, işini aşını vermezsek o zaman bu adam ya vuracak ya yıkacak, ya da dağa çıkacak. Böyle oyunlara düşmeyelim, Türkiye'de birlik beraberlik olsun, vatan bölünmesin. Vatan böyle oyunlarla bölünür ve bu benim en korktuğum şey. Ne oyunlar oynanırsa oynansın, ne taviz verilirse verilsin şehitlerin kanının bu oyuna taviz vermeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"KATLİAM OLSAYDI VİCDANLARI RAHAT MI EDECEKTİ?"

"Orada bulunan ve masum olduğunu öğrendiğimiz çocuklara linç ve katliam girişimi olsaydı o arkadaşların vicdanı rahat edebilecek miydi acaba? Vicdanen rahat olabilecekler mi?" diye soran Temel, "Ben çok huzurluyum ve vicdanımın sesi bana çok net mesaj veriyor. O gece sağ duyuluydum ve şu anki niyetim de öyle. Eğer ülkeme de bu konu hakkında iyi bir mesaj verebiliyorsam ne mutlu bana," diye konuştu.

"HEPİMİZ KARDEŞİZ, BİR BÜTÜNÜZ"

Temel, "İşçiler tekrar gelirse ne yaparsınız?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Halkımız iki gündür gerçeği öğrenmeye başladı. Eğer gelirlerse ben gidip kendim halkım adına onlardan özür dileyeceğim. Halkımızın takdirini de kendilerine bırakıyorum. Bunlar 10 gün daha çalışıp okullarına gideceklermiş, eğer gelip işinin aşının peşine düşeceklerse ben şehit babası olarak kendilerinden özür dileyeceğim. Çünkü biz Türk, Kürt, Laz, Abaza, Çerkes hepimiz kardeşiz, bir bütünüz. Ayrımcılık olmasın oyuna düşmeyelim."