Adana'da 'yasa dışı dinleme' iddiasıyla tutuklanan altı polis, tutukluluğa itirazı değerlendiren nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

POLİSLERİN EVİNE BASKIN YAPILMIŞTI

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8 Nisan’da 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınıp Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı’na atanan ve daha sonra buradan da Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu’na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen İsmail Bilgin, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden alınıp Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü’ne atanan Ertuğrul Yetkin ile 1 komiser ve 5 polis memurunun evine baskın yapmış, polisler gözaltına alınırken evlerinde de arama yapılmıştı.

BİR İSİM SAVCILIKTAN BIRAKILDI

Gözaltına alınan polisler Adana Emniyet Müdürlüğü’nde bir gün sorgulandıktan sonra İsmail Bilgin, Ertuğrul Yetkin, Komiser Fevzi Mert ile polis memurları Hasan Serçe, Ahmet Şenal ve emekli Abdullah Karaca tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, polis memurları Ramazan Kasap ile Mehtap Avcu ise savcılıktan serbest bırakılmıştı. (karşı gazete)