Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında kapatıldı.
 
OHAL'in ilk kanun hükmünde kararnamesi, bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kararname’de darbe soruşturması kapsamında 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı.
 
YARSAV BAŞKANI AÇIĞA ALINDI
 
YARSAV Başkanı Yargıç Murat Arslan Sayıştay’daki görevinden açığa da alındı.

 Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arslan şöyle konuştu:

 “Derneğimiz ilk çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatılan dernekler arasında. Ben de idari bir soruşturma başlatılması neticesinde görevden uzaklaştırıldım.

Hep aynı tehlikeye dikkat çekmiştik. Bu darbe girişimi sonrasında, sadece darbecilere yönelik bir süreç işletilmezse ciddi hukuk katliamına yol açılacağını söylemiştik. Buna çok dikkat edilmesi gerektiği, her şeyin hukuk içerisinde olması gerektiği yönünde uyarılarımızı defalarca yapmıştık.

Sürecin bir cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulamıştık. Ama görünen o ki bir cadı avına dönüşüyor bu süreç ve masum olan olmayan, kuru veya yaş hepsi aynı torbaya dolduruluyor.

 ‘ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değil. Her şeye rağmen mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Şimdiye kadar biz hep hukuk, demokrasi mücadelesi verdik, bundan sonra da kapatılma da, görevden uzaklaştırılma da, başka türlü bedeller de olsa bu bedelleri ödeyeceğiz, geri adım da asla atmayacağız.”

Yaşanan gelişme sonrasında olağanüstü toplanan YARSAV’dan kısa süre içerisinde açıklama yapılması bekleniyor.

(Kaynak: Sözcü)