Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

Kurtulmuş, "Artık 'evet', 'hayır' diyenler, söyleyeceklerini söylediler. Bugün söz de karar da milletindir. Milletimiz için bu sonuçların uğurlu, bereketli olmasını temenni ediyoruz. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa başımız, gözümüz üstünedir." dedi.

Kurtulmuş, 1238 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra, görevlilerle kısa süre sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurtulmuş, "Bir kere bu referandumun gerçekleşmesi bile tek başına, Türkiye demokrasisi bakımından fevkalade önemli bir gelişmedir." diyerek, keyifli, güzel bir halk oylaması kampanyası yapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Artık 'evet', 'hayır' diyenler, söyleyeceklerini söylediler. Bugün söz de karar da milletindir. Milletimiz için bu sonuçların uğurlu, bereketli olmasını temenni ediyoruz. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa başımız, gözümüz üstünedir. Bu anlamda burada da görüyorum ki milletimiz büyük bir coşkuyla sandık başına bu erken saatte geldiler. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde oylarını kullanacaklar. İnşallah seçim günü de Türkiye, çok olaysız bir şekilde bu seçimleri gerçekleştirmiş olur. Yarın sabahtan itibaren Türkiye, yeni bir Türkiye olacak. Bu referandumun sonuçlarına göre, Türkiye inşallah çok daha hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Ben uğurlu, bereketli olmasını temenni ediyorum. Herkesin oy kullanmasını arzu ederiz. Ne kadar çok oy kullanılırsa bu o kadar çok milletimizin demokrasiye, iradesine ve geleceğine sahip çıktığı anlamına gelir."

"Rahmetli dedem, babam ilk okula başladığında gelmiş. Herhalde 80 seneyi de aşmış. Onların yaptırdığı, sonrasında babamların yaptırdığı apartmanda hala oturuyorum. 80 senelik bir mahalle benim için. Burada bugün tekrar vatandaşlarımızla bir arada olmak, oy kullanmak da gerçekten çok güzel."