Dünya ülkeleri 25 Ekim'de saatlerini 1 saat geri alacak. Türkiye'de ise saatler, 1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle 8 Kasım günü geri alınacak. Elektronik cihazlarınız saatlerini otomatik olarak, bir saat geri alabilir.

İşte bilgisayarınız ve akıllı telefonlarınızda yapmanız gereken ayarlar...

Türkiye, 1 Kasım 2015 pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle, saatleri bu yıl geç geri alacak. Dünya ülkeleri ise 25 Ekim 2015'de saat 04.00 itibariyle saatleri geri alacak.

ELEKTRONİK CİHAZLARA DİKKAT

Türkiye'nin saatleri dünya ülkelerinden farklı olarak 8 Kasım'da geri alacak olması elektronik cihazlarda karışıklığa yol açabilir. Microsoft, bu duruma çözüm bulmak adına küçük bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncellemeyi indirdiğinizde 25 Ekim günü saat 04.00'te saatler geri alınmayacak. Cihaz, Türkiye'ye uygun olarak geri alma işlemini 8 Kasım günü gerçekleştirecek.

AKILLI TELEFONLAR İÇİN DE ÇÖZÜM VAR

iPhone kullanıcıları, "Ayarlar, Genel, Tarih ve Saat" bölümündeki otomatik ayarla özelliğini devre dışı bırakarak saatlerin geri alınmasını engelleyebilecek.

Android kullananlar ise, "Ayarlar, Tarih ve Saat" bölümünden, "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını pasif duruma getirerek çözüme ulaşabilir.