Başbakan Erdoğan Ankara Sincan'daki mitingde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı'nda olanlara burayı terk etme çağrısında bulunarak, "Yarın İstanbul mitingimiz var. Bakın çok açık net söylüyorum Taksim Meydanı boşaldı boşaldı, boşalmadığı takdirde bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Yarın İstanbul mitingimiz var. Bakın çok açık net söylüyorum Taksim Meydanı boşaldı boşaldı, boşalmadığı takdirde bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir. Çünkü geldiler kabul ettik, kendilerine anlattık, her şeyi söyledik. Bana söyledikleri hep şu oldu: 'Tamam madem ki plebisit yapacaksınız, halk oylaması yapacaksınız' çoğunluk dedi ki 'ne kadar güzel'. 'Ne kadar güzel' dediler ama hala birilerinin orada direndiğini gördüm Sabah 10.00'da karar açıklayacağız dediler açıklamadılar, saat üçte dediler açıklamadılar. Bu devlet sizin oyuncağınız değil, kusura bakmasınlar."

Gezi Parkı olaylarında milletin değerleriyle ahlak ve edebiyle örtüşmeyen nice görüntüler yaşandığını savunan Erdoğan, "Biz bunların hiçbirine aynı yöntemlerle müdahale etmedik, etmeyiz. Çünkü biz yakıp, yıkarak, kırıp dökerek yalanla, iftirayla bu yola koyulmadık, Dualarımızla, emeğimizle, alın terimizle hukukla demokrasiyle sandıkla direniz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize nasıl bir tuzak kurduklarını çok iyi görmenizi istiyorum. 17 gündür bu medya, bu siyasetçiler, bu sosyal medya bilinçli şekilde meselenin aslını gizliyor, ısrarla ağaç diyerek, çevre diyerek konuyu saptırmaya çalışıyorlar. Yapılan hukuksuzluğu, şiddeti, yapılan tahribi bu şekilde örtmek istediler. Çevre hassasiyetini amacından saptırarak, bu masum talebin arkasına sığınarak büyük bir tertibin, provakasyonun peşinde oldular. Hesap çok başka, tuzak bambaşka, oyun bambaşka. MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum, bu yürüyüşe verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah bu yürüyüş birlikte kararlılıkla yürüyecek."

Başbakan Erdoğan, "İnşallah bu hukuksuzluğun, bu şiddetin, bu sandık tanımazlığın hesabını da yine 8 ay sonra demokrasi içinde ahlak ve edebimizle sandıkta soracağız. Vakardan da taviz vermeyeceğiz. Ağırbaşlılıktan taviz vermeyeceğiz. Tahriklere kulak asmayacağız. Sabredecek, bekleyecek, böyle direnecek ve inşallah zaferi bir kez daha kucaklayacağız" dedi.

"CHP GENEL BAŞKANINA İSTİFA ET DEDİM"

Başbakan açıklamalarına şöyle devam etti:

-"CHP Genel Başkanına istifa et dedim, ama pişkin. İstifa eder mi? Sonra nereden koltuk bulacak, fakat buna rağmen onun orada kalmasında fayda var, o kaldıkça AK Parti evvelallah çıtayı yükseltiyor. CHP Genel Başkanına cevap ver dedik, ama yüz ister"

- "Reyhanlı saldırısının hemen ardından büyüyen, güçlenen, gücü ve etkinliği artan Türkiye'ye bu sefer bir başka tuzak kurdular. Taksim olaylarının başında sözüm ona bir sanatçı bir twit attı. Diyor ki; 'Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?' Eğer bu ülkede hukuk varsa, sana bunun hesabını soracağız"

- "Bir taraftan ulusalcıyız dediler, diğer tarafta Atatürk Kültür Merkezi'nin, Atatürk anıtının üzerindeki paçavralara göz yumdular. Atatürk Kültür Merkezi'nin üzerinde o paçavralara niye göz yumdunuz? Orada asılanlar neydi? Terörist, illegal örgütler, illegal görünen legal örgütler... Başbakana hakaret içeren paçavralar. Aynı şekilde anıtta bakıyorsunuz. bölücülerin posteriyle, Türk bayrağı ve Atatürk'ün posteri yan yana niye bunu seyrettiniz?"

- "Bir taraftan ulusalcıyım diyeceksin diğer taraftan polise saldıracaksın. Bu millet bunları yutmaz"

- "Nitekim CHP'nin milletvekili de çıkıyor. Mesele Gezi Parkı değil anladın mı diyor. Neymiş mesele, AK Parti iktidarını devirmek. Bu içerideki kinin, öfkenin, şiddetin dışa vurumudur. Evet ilk baştaki küçük bir grup dışında bunların hiçbirisinin meselesi Gezi Parkı değildi. Ankara'da her tarafı yakıp yıkanların Gezi Parkı ile ne alakası var? O canım alt geçitlerdeki seramikleri kırıp dökenlerin Gezi Parkı ile ne alakası var?"

- "Biz milletçe bu oyunlara gelmeyeceğiz, bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Türkiye'ye yönelik, 76 milyona yönelik bu çirkin girişimler karşısında asla geri adım atmayacağız. Siz, bizlere bir emanet verdiniz, o emanet bizim kutsalımızdır. Hiç endişe etmeyin o emanet bizim namusumuzdur, bizim şerefimizdir, sizin emanetinizi Allah'ın izniyle yere düşürmeyeceğiz. Sizin emanetinizi önce Allah, sonra siz alabilirsiniz. Egemenlik milletindir, milletin tercihiyle oluşan parlamentoya, iş başına gelmiş hükümete hiç kimse kastedemez, hiç kimse kuru gürültüyle demokrasiyi askıya alamaz"

- "Bunlar önce Reyhanlı'da 53 vatandaşımızı şehit ettiler. Bu 53 şehidimizle ilgili de ileride konuşacağım, şimdi konuşmuyorum, yine sabrediyorum, onun da vakti saati gelecek. Ama Anamuhalefetin Genel Başkanı'nın konuşması lazım. Şu anda 4 kişi tutuklanarak içeri girdi, şifre çözülüyor. CHP'nin milletvekilleri Suriye'ye niye gittiler ve onları getirip götüren kim? Oyunun içinde kimler var, hepsi yavaş yavaş çözülüyor. Bu daha başlangıç. Büyüyen Türkiye'nin, güçlenen Türkiye'nin itibarını düşürmek için ne yazık ki bu adımlar atıldı. İtibarı her geçen gün artan Türkiye'nin bu acıyı yaşamasını istediler"

- "Hiçbir sermaye grubu, hiçbir faiz lobisi, hiçbir karanlık odak bizi korkutamaz, ürkütemez, bize geri adım attıramaz. Biz bu yola millet için çıktık. Biz bu yola milletle beraber çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Bu yola  tıpkı merhum Menderes gibi merhum Özal gibi, merhum Erbakan gibi kefenimizle çıktık. Biz sadece Allah'a hesap verir, ondan başka kimseden emir, talimat almayız"

- "Ülkemin huzurunu bozmak isteyenlere sesleniyorum, kardeşlerim önce Taksim Gezi Parkında hala kalan var mı bilmiyorum. Bakın olay, bir yargı süreci içerisindedir. Yargı süreci içerisinde olan bu olayda hala orada durmanın bir anlamı yoktur, bir anlamı yoktur. Bunun yanında bir şey söyledim; yargı ne tür karar verir bilemem, lehte de karar verse, İstanbul kalkar halk oylamasını yapar, halk oylaması neticesinde halk eğer diyorsa ki 'ben o parkı korumak suretiyle bir şehir müzesi istiyorum', o zaman biz halkımızın bu talebini yerine getiririz" (Cnn,Hürriyet)