Devrimci Karargah’ davası adı altında Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararını Kadıköy’de protesto eden eylemcilere polis saldırdı. Polisin attığı gaz bombası ve plastik mermilere, havai fişeklerle karşılık veren eylemciler, davanın 'derhal düşürülmesini' talep ediyorlar.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) öncülüğünde polis ablukası altına alınan Boğa heykeli önünde bir araya gelen eylemciler, davada yargılanan bazı sanıklar hakkında verilen kararların "keyfi hüküm" olmasını, çarşıdan Bahariye Caddesi'ne yürüyüşle protesto etti.

Açıklamayı SDP MYK Üyesi Cansu Akkılıç okudu. Dört yıldır süren davanın adalet isteyenlerle bir kez daha dalga geçmekten öteye gitmediğini söyleyen Akkılıç, “4 yıl boyunca, 21 Eylül komplosu adını verdiğimiz bu haksız-hukuksuz cadı avına karşı, tüm demokrasi güçleriyle ‘sıra kimde’ olarak verdiğimiz mücadele ile bu komplo boşa düşürülmüştür” dedi.

'Devrimci Karargah davasını yürüten emniyet genel müdürlerinin, yargı mensuplarının şimdi de AKP-Cemaat iktidar kavgasında tutuklanıp, haklarında soruşturma başlatıldığını' söyleyen Akkılıç, bu durumun, davanın siyasi olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Özel Yetkili Mahkemelerde görülmüş hiçbir davanın meşruiyeti olmadığını dile getiren Akkılıç, bu dava ve cezaların yok hükmünde olduğunu söyledi.

POLİS SALDIRDI

Açıklamanın ardından Kadıköy meydanında polis eylemcileri abluka altına alırken, bir süre sonra da gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı.Eylemciler de polise havai fişeklerle karşılık verdi.

Kaynak: ANF