Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsle mücadeleye destek olması amacıyla 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' isimli bağış kampanyasını başlatmasının ardından kamu işyerlerinde çalışanlara kampanyaya katılım mesajları atılmaya başlandı. Yargıtay ve BOTAŞ'ta, çalışanlarına kampanyaya katılımla ilgili şartların da yer aldığı yazı gönderdi. Uygulama, "Zorunlu bağış olmaz" denerek eleştirildi.

BOTAŞ’ta işçilere ve idari personele atılan mesajda “Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında 2020 Nisan ayı maaşlarımızdan; kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam için personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır. Kampanyaya, öngörülen tutardan daha fazla veya daha az miktarda bağış yapmak isteyen personelimizin…” dendi.

Evrensel'de yer alan habere göre konu hakkında konuşan Ankara BOTAŞ’tan bir işçi kampanyanın duyurulduğunu, katılmak istemeyenlerin mesaj atması gerektiğini söyledi. Kendisinin de katılmadığını dile getiren işçi, zorunlu tutulmadığını söyledi.

GÖNÜLLÜ BAĞIŞ DESTEĞİ SADACE ELAZIĞ DEPREMİ SONRASI OLDU

Ankara'dan başka bir BOTAŞ işçisi de “Mail ve mesajla kesinti bilgisi veriyorlar. İstemiyorsan kesmiyorlar ama kimse bunu göze alamıyor. İşinden atılma endişesi yaşıyor. Bu ilk değil,  15 Temmuz, İdlib, Barış Harekatı gibi operasyonlarda da kestiler. Gönüllü bağış sadece Elazığ depremi sonrası yapıldı” dedi.

Adana BOTAŞ’tan bir işçi de mesajın tüm çalışanlara geldiğini, mesaja bakıldığında zorunlu gibi göründüğünü söyledi.

YARGITAY MİKTAR BELİRLEDİ

Yargıtay da çalışanlarına gönderdiği Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca imzalı yazıyla bağış kampanyasına kurumsal olarak katılacaklarını duyurdu. Yazıda Yargıtay üyeleri, savcı ve hakimler için belirlenen alt sınır 1000 TL, personel için belirlenen alt sınırın ise 100 TL olduğu belirtiliyor. Personelden 20 Nisan'a kadar yazı ekinde verilen IBAN numarasına ödemelerin yapılması istendi.