Erzurum’da zihinsel engelli  17 yaşındaki C.Y.’ye tecavüz suçlamasıyla tutuklu yargılanan İ.G.’ye verilen sekiz yıllık hapis cezası, suçunu kabul etmesi ve duruşmalardaki iyi hali gibi gerekçelerle altı yıl sekiz aya indirildi.

"ZEKA GERİLİĞİ CİNSEL SALDIRIYA DİRENMESİNE ENGEL OLACAK DÜZEYDE"

14 Nisan 2014’te C.Y.’ye tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan 43 yaşındaki İ.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce Sivas’ta da cinsel istismara uğrayan ve psikolojik rahatsızlığı bulunan C.Y. için o dönem Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’nden verilen raporda, mağduredeki zeka geriliğinin cinsel saldırıya direnmesine engel olacak düzeyde olduğu vurgulandı.

ZEKA GERİLİĞİNİ FARK ETMEMİŞ

Raporda ayrıca, iyileşme olanağı bulunmayan bu zeka geriliğinin hayatı boyunca devam edeceği, hekim olmayanlarca da bunun anlaşılabileceği tespit edildi.

C.Y. ile kendi rızasıyla para karşılığında ilişkiye girdiğini iddia eden İ.G. ise, zeka geriliğini fark etmediğini ileri sürdü.

SUÇUNU KABUL ETMESİ VE ‘İYİ HALİ’ İNDİRİM GEREKÇESİ

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan İ.G., ‘algılama yeteneği gelişmemiş olan mağdur çocuğa karşı cinsel istismar’ suçundan sekiz yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İ.G.’nin üzerine atılı suçu ikrar (kabul) etmesi ve duruşmalarda gözlemlenen ‘iyi hali’ni ‘dikkate alan’ mahkeme, Türk Ceza Kanunu’nun 62’nci maddesi uyarınca 1/6 oranında indirim yaparak cezayı altı yıl sekiz aya düşürdü.

Kaynak: diken.com