Kardeşinin cenaze töreninde isyan eden ve sosyal medyada hedef haline gelen Yarbay Mehmet Alkan'ın ailesi, linç hareketi için hukuki takip başlattıklarını açıkladı.

Twitter'da açılan #Yarbay Alevi hashtag'ı ile hakaret yağdırılan aile sünni olduklarını ifade etmek zorunda kaldı.

8 kardeşten biri olan yüzbaşının yakınları, dedelerinin Malatya'nın Doğanşehin İlçesi Sürgü beldesinden gelip uzun yıllar önce Osmaniye'ye yerleştiğini söyledi.

Sosyal medyada aileye yönelik olarak inanmak istemedikleri birçok saldırı ifadesi bulunduğunu üzüntü ile gördüklerini belirten aynı kişiler, Alkan Ailesi'nin Sünni olduğunu, başka bazı yakıştırmalar yapılarak diğer mezheplere de büyük saygısızlık yapıldığını ifade etti.

Öte yandan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kendi Twitter hesabından "Oylarını artırmak için şehitlerin bile mezhebini sorgulayan alçaklara duyurulur. Şehir Yüzbaşı Ali Alkan hemşerimdir. Alevi değildir!!!" diye yazdı.

'HUKUKİ TAKİP YAPILACAK'


"Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye isyan eden ağabeylerinden Yarbay Mehmet Alkan, bugün gün boyu sakin bir şekilde telefon ve bizzat gelenlerin taziyelerini kabul etti. Yarbay Alkan'ın acı içinde olduğunu belirten yakınları, sosyal medyada yazılanları olabildiğince kendisine intikal ettirmediklerini, bunlardan suç unsuru olanların hukuki takibinin yapılacağını belirtti.