Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de yurttaşlara yönelik açılan ateş sonucu bölgede gelişmeleri takip eden gazeteci Refik Tekin de ayağına isabet eden kurşunla yaralanmıştı.

Haber takibi sırasında ayağından kurşunla yaralanan İMC Televizyonu Kameramanı Refik Tekin’in başka hastaneye götürülmesi engelleniyor.

Tekin’in Diyarbakır’da tedavisini yaptıracaklarını belirten İMC çalışanlarına polis, “hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, götüremezsiniz” yanıtını verdi.

Bugün Cizre’de yurttaşlara yönelik açılan ateş sonucu, Tekin’le birlikte 9 yurttaşın daha açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi. Refik Tekin’in de aralarında olduğu 10 kişi Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

POLİS ABLUKASI ALTINDA TEDAVİ!

İMC Televizyonu Diyarbakır Bürosundan arkadaşları hastaneye gitti. Durumu gazetemize aktaran İMC Kameramanı Gökhan Çetin, “Hastane polislerce ablukaya alınmış durumda. Arkadaşımızı, tedavisini Diyarbakır’da yaptırmak üzere çıkaracağımız sırada polisler Refik’i götüremeyeceğimizi söyledi. Hakkında savcılık tarafından verilen gözaltı kararı bulunduğunu ilettiler. Arkadaşımız görevi sırasında yaralandı. Üstüne gözaltı kararı çıkarıldı. Anlam veremedik” diye konuştu.

Çetin, Tekin’in ameliyat olması ve ayağına platin takılması gerektiğini söyleyerek “Sevki olmasına rağmen polis izin vermiyor. Yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi var. Ayrıca bir görgü tanığı ambulansın, kaymakamlığın önünde durdurularak içindekilerin darpedildiğini iletti” dedi.

Kamuoyuna ve gazeteci örgütlerine çağrıda bulunan Çetin, “Arkadaşımızın daha sağlıklı tedavi olabilmesi için bu engelin kaldırılması gerekiyor” dedi.

(Kaynak: Evrensel)