AKP’nin hazırladığı ve MHP’nin de imzaladığı sosyal medyayla ilgili 9 maddelik yasa teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Sosyal medyayla ilgili yasa teklifini değerlendiren siber haklar uzmanı Yaman Akdeniz, teklifin kabul edilmesi durumunda içerik çıkartma ve silmenin de mümkün olacağını söyledi.

Teklifi değerlendiren siber haklar uzmanı Yaman Akdeniz, “Etkilerinin tam bilmiyoruz ama benzerini yaşadık. Rus Büyükelçisi öldürüldüğünde 36 saat boyunca Twitter, Youtube, Whatsapp, Facebook’u oldukça yavaşlatmışlardı. Bunun sonucunda mesela bir mesajı beş saat sonra muhatabına ulaşmıştı” diye konuştu.

Teklifin yasalaşması halinde muhalefetin yanı sıra hükümetin de etkileneceğini ifade eden Akdeniz, “Bundan herkes kaybedecek. Herkes etkilenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da İletişim Başkanı Fahrettin Altun da MHP Genel Başkanı Bahçeli de” dedi.

Bugüne kadar sadece sulh ceza hakimliklerinin erişim engeli kararı verebildiğini hatırlatan Yaman Akdeniz, teklif kabul edilirse içerik çıkartma ve silmenin de mümkün olacağını dile getirdi.

Akdeniz, “AKP’lilerin Fethullah Gülen ile olan fotoğrafları silinecek. Ankara ve İstanbul belediye yolsuzlukları yok edilecek. Yolsuzluk dosyaları unutturulacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anka