Yalova’da farklı adreslere baskın düzenleyen polis, aralarında HDP ilçe üyelerinin de bulunduğu sekiz kişiyi gözaltına aldı.

Bugün sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, evlerde arama yaptı. Üçü üniversite öğrencisi olmak üzere, aralarında HDP ilçe üyelerinin de bulunduğu sekiz kişi, gözaltına alınarak Yalova İlçe Emniyet Amirliği’ne götürüldü.

ÜÇ GÜNDE 20 GÖZALTI

Bursa’daki Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne önceki gün operasyon düzenleyen polis, “PKK propagandası” yapıldığı iddiasıyla sekiz üniversite öğrencisini gözaltına almıştı.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde dün yapılan operasyonda ise, “sosyal medyada PKK propagandası” yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan altı kişiden ikisi tutuklandı.

Bu sabah gözaltına alınan şahıslara ilişkin olarak Yalova İlçe Emniyet Amirliği’nden herhangi bir açıklama yapılmazken, yaklaşan Newroz öncesi “geniş güvenlik önlemleri” alındığı, Bursa’ya, Ankara, İzmir ve İstanbul istikametinden girişlerde sıkı denetim yapıldığı ve şüpheli araçların durdurulup arandığı belirtiliyor.