Soner Aydın/ Demokrat Haber

Öğretmen Halil Serkan Öz’ün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesinin ardından Yalova Valisine tepkiler sürüyor. Mersin’de bir araya gelen eğitimciler Valinin görevden alınmasını talep ederken, önce ki gün ilk dersleri boykot ettiler.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart’ta Fen Lisesi’ni ziyaret etmiş Eğitim-Sen üyesi Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’e öğrencilerinin önünde hakaret ederek sınıfta kovmuştu. Daha sonra sendikalar tarafından düzenlenen ‘Öğretmene saygı’ yürüyüşünde Öz yoğun strese bağlı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Öz’ün hayatını kaybetmesinin üzerine ülkenin dört bir yanında Yalova Valisine tepkiler sürerken, eğitimciler Valinin görevden alınıp cezalandırılmasını talep etti. Öte yandan eğitimciler önceki gün ilk derslere girmeyerek tepki gösterdi.

Halil Serkan Öz’ün yaptığı tek şeyin sendikalarının almış olduğu tek tip kıyafet uygulamasına tepki amaçlı olan ‘özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi’ kararına uymak olduğunu dile getiren Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Bu tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır” dedi.

“Öz’ün hayatını kaybetmesinin bir diğer sorumlusu ise her fırsatta öğretmenleri itibarsızlaştıran ve hakkını aradığı için sokak ortasında polise dövdüren, cezalandıran AKP hükümetidir” diyen Muşlu, “Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını ‘desten yazmak’ olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği cebir görevini, insanlık onurunu ayakları altına alarak yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.