Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Yalova Belediyesi’ne seçim döneminde yenilen yemek bedelleri nedeniyle yemek firmasından haciz geldiğini söyledi.

Yemek şirketi tarafından 3 Nisan 2014 tarihinde de fatura kesildiğini belirten Salman, "615 bin 705 liralık fatura için Yalova Belediyesi’ne icra gönderiyorlar. Ben o tarihte belediye başkanıydım ve kimseye o tarihte yemek vermedim" dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre Başkan Salman, Yalova Belediyesi’ne haciz geldiğini açıkladı. Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Dinçer İlhan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Salman, seçim döneminde yenen yemek bedelleri nedeniyle yemek firmasından 615 bin 705 liralık haciz geldiğini söyledi. Salman, hacizle ilgili şöyle konuştu:

"Cuma günü Yalova Belediyesi’ne haciz geldi. Nereden geldi? ‘Işılsu Külüşlü Yemek’ten geldi. Bunlar şöyle ilginç; sadece seçim döneminde yenilen yemek bedellerini faturalarına koymuşlar. Bu firmanın Yalova Belediyesi’nden daha önceki zamana ait alacağı da var. Yani bunlar artık, bunun seçim yatırımı olduğunu, seçim yemeği olduğunu kendi kendilerine tescil etti. Açık ve net. 615 bin 705 liralık Yalova Belediyesi’ne icra gönderiyorlar. Faturalar 24.03.2014, 03.04.2014, 24.03.2014, 14.02.2014, 07.03.2014 ve 24.01.2014 tarihli. Şimdi ben suç duyurusunda bulunuyorum."

Salman, belediyede hiçbir şeyin gizli kalmayacağını, neyin inkar edildiğini sorduğunu belirterek şöyle konuştu: "Neden daha öncekilere haciz konmuyor da bunlara konuyor soruyorum. Rakam belli. 615 bin 705 lira. Turp elle mı sıkılır belle mi göstereceğim. Belediyeyi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlatacağım."

AKP'li Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, Belediye Başkanı Vefa Salman'ın belediyeye gelen yemek faturalarıyla ilgili iddiasına ilişkin, "15 Şubattan sonra bu bahse konular yemeklerin belediye tarafından ödenmesi veya organize edilmesi söz konusu değil. Organizasyonu 10 Şubatta yaptık. Peki 15 Şubattan sonra hiç yemek işi yapmadık mı? Yaptık. Onların da parasını parti ödedi. AK Parti seçim bütçesi içinde bu yemeklerin faturasını ödedi" dedi.