MUĞLA'nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’ndeki Kenan Evren Caddesi’nin adı değişmedi. 9 üyenin katıldığı belediye meclisi toplantısında, CHP’li başkan vekili Nevcihan Özcan ve 1 üye çekimser, 7 üye ise Kenan Evren adının değişmemesi yönünde oy kullandı.

Bodrum Demokratik Düşünce Platformu, bir süre önce, Yalıkavak’taki 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in villasının da bulunduğu Merkez Mahalle Aratepe Mevkii'ndeki Kenan Evren Caddesi'nin adının değiştirilerek Aratepe Demokrasi Caddesi isminin verilmesi yolunda belediyeye dilekçe verdi.

Yalıkavak Belediyesi İmar Komisyonu da Aratepe Mevkii'nde yaşayan 341 kişi arasında, Kenan Evren adının değiştirilip değiştirilmemesi konusunda anket yaptı.

İmar komisyonu yaptığı anketin sonucu Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili CHP'li Nevcihan Özcan ile 8 meclis üyesinin katıldığı, Bodrum Demokratik Düşünce Platformu Sözcüsü Şehbal Şenyurt ve bazı üyelerin de izlediği toplantıda açıklandı. Özcan, ankette, 28 kişinin isim değişikliğine “Evet”, 313 kişinin ise “Hayır” dediğini belirtti. Kendisinin çekimser kaldığını açıklayarak, imar komisyonunun Kenan Evren adının değiştirilmemesi yönündeki kararını oylamaya sundu.

CHP'li meclis üyesi İbrahim Turan'ın da çekimser kaldığı oylamada meclis üyelerinden Ak Partili Ziyat Diken, Haldun Cömert, CHP’li Erol Cömert, Zeki Görgülü, Başak Yalçınkaya, Mahmut Balcı, Refik Ülgen komisyonunun değiştirilmemesi yönündeki kararı için “Evet” oyu kullandı.

CHP’li İbrahim Turan yaptığı açıklamada “31 yıl önce yaşanan olaydan ötürü bir caddenin adını bugün kaldırmak demokraside yaşanan sorunları çözmüyor. Bu nedenle cadde adının değiştirilmesini demokrasi adına yapılacak en son işlerden biri olarak görüyorum” dedi.

Meclisin Kenan Evren adının değiştirilmemesi yönündeki kararına tepki gösteren Bodrum Demokratik Düşünce Platformu Sözcüsü Şehbal Şenyurt ise "Bu kararla dilekçeyle vediğimiz 600 imza yok sayılmıştır. Ggeçmişiyle yüzleşemeyen bir toplum geleceğine dair umut vermez” diye konuştu.