Gaziantep'te aynı aileden üçü kadın dört kişiyi döven ve yakın mesafeden biber gazı sıkan polislerin 'yaralama' suçlamasıyla yargılandığı davada hakim, "Bu eylem ve davranışlar, işkencedir" diyerek, görevsizlik kararıyla dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.

Fakat Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi, "İşkence değil, yaralamadır" görüşünü savunup görevsizlik kararını kaldırdı.

Gaziantep’te iki yıl önce bir trafik kazasına karışan M.K. iddiaya göre polislerle tartıştı. Tartışma büyüyünce 20 polis, M.K. ve ailenin diğer üyelerini tartakladı.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre aileye biber gazı sıkılırken, baba M.K. da elleri kelepçelenerek gözaltına alındı. Şahinbey Polis Merkezi’ne götürülen aile fertleri burada dövülürken, iddiaya göre, teşhis odasına eli arkadan kelepçeli şekilde konulan M.K.’nın yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkıldı.

Arabanın kaputundaki kan izleri, darp bulguları ve polis merkezinin kamera görüntüleri üzerine sekiz polis hakkında ‘yaralama ve hakaret’ iddiasıyla, aile için de ‘memura direnme’ suçundan dava açıldı. Gaziantep 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hâkim Orhangazi Ertekin, polislerin bu eylemlerinin TCK’nın 94. maddesi kapsamındaki işkence suçuna girebileceği gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Ağır Ceza Mahkeme, 28 Ağustos’ta verdiği kararda, “İddianamede olayın anlatılış şekli, tanık, sanık, katılan sanık ve katılan beyanları, mevcut raporlar, kamera kayıtları birlikte değerlendirildiğinde itirazların kabulü ile görevsizlik kararının kaldırılmasına karar vermek gerekmiştir” dedi. Davaya, 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.