Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin katledilmesine yönelik İzmir Torbalı'da düzenlenen protesto eyleminden evine dönerken polislerce durdurulan 17 yaşındaki M.Y., sokak ortasında polisin işkencesine maruz kaldı. Kar maskeli özel hareket polisleri tarafından önü kesilen M.Y., Akrep tipi zırhlı bir aracın içine konuldu. Ardından da 4 polis küçük çocuğa saldırmaya başladı.

Hareket eden araç içerisinde polis işkencesine işkenceye maruz kalan M.Y., herhangi bir gözaltı işlemi dahi yapılmadan polisler tarafından bir süre sonra yeniden ilçe merkezinde araçtan atıldı. Şiddet gören M.Y., olayı duyup yanına koşan yakınları ve çevredekiler tarafından hemen Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Tedavisi tamamlandıktan sonra dün taburcu olan M.Y., maruz kaldığı işkenceyi anlattı.

'AKREBİN KAPISINA BAŞIMI İKİ-ÜÇ KEZ VURDULAR'

Tahir Elçi katledilmesi eyleminde dönerken, Kazım Direk Caddesi üzerinde yüzleri maskeli 3 özel hareket polisinin kendisini durdurduğunu belirten M.Y., polislerin yakasında bulunan Elçi'nin fotoğrafını çıkarmasını istediklerini söyledi.

Kendisini fotoğrafı çıkarmaması halinde gözaltına almakla tehdit eden polislere, olumsuz yanıt veren M.Y., sonrasında yaşlananları şu sözlerle anlattı: "3 polis beni yakamdan tutarak, Akrebin kapısına başımı iki-üç kez vurdular. Daha sonra direndim. Ama beni içeriye aldılar. Aracın içinde bulunan diğer polisle birlikte 4 kişi dakikalarca hakaret ve küfür ederek, darp ettiler."

'ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER'

Gelen darbelerden korunmak için yüzünü korumaya çalıştığını, ancak sürekli karnına ve kafasına vurulduğunu söyleyen M.Y., bu şekilde kendisini bir süre darp eden polislerin kendisini araçtan atmadan önce 'Bir daha seni burada görürsek öldürürüz' diyerek tehdit ettiklerini de ifade etti.

Oğlu polis şiddetine maruz kalan baba Abdulkadir Y. ise bir hukukçunun katledilmesini protesto etmenin bile Türkiye'de suç olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Oğlunun orada sadece kendi demokratik hakkını kullandığını ve Elçi'nin fotoğrafını yakasına takarak üzüntüsünü gösterdiğini belirten baba Abdulkadir Y., oğluna işkence uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.