Bursa İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA), Samsun’un Canik İlçesi’nde, şehir merkezine inen bir yavru yaban domuzunun vatandaşlar tarafından kovalanıp taşlanmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Canik İlçesi’ndeki olayın televizyonlarda yayınlanmasının ardından İDOHA Yönetim Kurulu üyesi Hatice Terkenli, dernek üyesi arkadaşlarıyla birlikte Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Görüntülerin izlendiğinde yaban domuzuna açıkça işkence yapıldığının görüldüğünü belirten Terkenli şöyle konuştu:

“Hayvanı taşlarken, tekmelerken, hayvana acı çektirirken, vatandaşın birbirini daha fazla eziyet edebilmek için kışkırtması, görüntülerdeki ‘vur ulan vur, ez’ şeklindeki cümlelerden açıkça anlaşılmaktadır. Yasalara göre ‘Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek’ yasaktır.”

“YÜZLERİ AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR”

Bu olayın kamu vicdanını derinden yaraladığını ve hayvan dostlarını da oldukça üzdüğünü söyleyen Hatice Terkenli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görüntülerde yer alan ve hayvana taşlı tekmeli eziyet eden kişilerin yüzleri açıkça görülmektedir. Bu bakımdan gerekli tahkikatın yapılarak ihmali bulunan, birebir hayvana zarar verenlerin araştırılıp tespit edilmesi, haklarında gereken cezai soruşturmanın yapılması için Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Hiç bir hayvana eziyet işkence caiz değildir. Hayvana işkence etmek de büyük günahtır. Maksatsız olarak hayvanı öldürmek caiz değildir. Merhamet etki merhamet olunasın.”

Hatice Terkenli ve arkadaşları daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu başvurusunda bulundu.