Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başlayan ‘Wall Street'i İşgal Et’ eylemlerine İstanbul’dan destek geldi. İnternet ortamında birleşerek dünyanın birçok şehriyle aynı anda Beyoğlu’nda toplanan grup, Taksim Gezi Parkı'nda halka oluşturarak yeni stratejiler belirledi.

ABD’de başlayarak birçok ülkeye sıçrayan ‘Wall Street' eylemlerine bir destek de İstanbul’dan geldi. Sanal alemde sözleşen yaklaşık 50 kişilik grup, Taksim Gezi Parkı’nda toplandı. Gezi parkı ortasında halka oluşturan gençler, teke teker fikirlerini paylaştı.

Sosyal medya kanalıyla bir araya geldiklerini dile getiren Bülent Özdemir, buradaki hiç kimsenin birbirini tanımadığını söyledi. Bu eylemin aynı anda birçok ülkede yapıldığını belirten Özdemir, “Amerika’da arkadaşlarımız günlerdir eylemlerini sürdürüyor. Parktalar. Aynı şekilde İstanbul’da da bu eylem yapılıyor. Değişik gruplar farklı şekilde farklı yerlerde yaptı ve şu anda da buradayız. Aslında sözcü değilim. Herkes düşüncelerini paylaşırsa sevinirim. Bir şekilde mücadele edeceğiz. Ama bu mücadelede tek olmayacağız, hep beraber olacağız. Tek bırakmamamız lazım. Bir halka oluşturduk burada. Bunu çoğaltmamız gerekiyor. Şu anda insanlar dünyanın birçok ülkesinde bizim gibi düşünüyorlar ve bir aradalar” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarda bundan sonra neler yapılabileceği tartışıldı. Çıkan fikirler arasında internette herkes kendi sayfasından kısa metinlerle bu konuya değinmeleri istendi. Farklı eylemlerle ilgili de her türlü fikir paylaşımına açık olduklarını dile getiren grup, başka bir tarihte buluşmak üzere ayrıldı. (Haber Aktüel)