Türkiye ve Ukrayna vatandaşlarının 1 Ağustos 2012 itibariyle seyahatlerini karşılıklı olarak vizesiz gerçekleştirebilecekleri Türk Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden duyuruldu.

Yapılan açıklamada: "Türkiye ile Ukrayna arasında 22 Aralık 2011 tarihinde Ankara'da imzalanan ve gerekli onay işlemleri tamamlanan Vize Muafiyeti Anlaşması, 01 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe girecektir. Söz konusu anlaşma uyarınca umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız, Ukrayna'ya gerçekleştirecekleri 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaf olacak; ancak Ukrayna'daki toplam kalış süreleri 180 gün içerisinde 90 günü geçemeyecektir.

Çalışma, eğitim, aile birleşimi amacıyla Ukrayna'ya gitmek veya Ukrayna'da 30 günden fazla ikamet etmek isteyen umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın ise seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir. Diğer yandan, Türkiye ile Ukrayna arasındaki 7 Nisan 1994 tarihli Vize Muafiyeti Anlaşması uyarınca, resmi pasaport (diplomatik, hizmet ve hususi) hamili vatandaşlarımız 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır." ifadelerine yer verildi. (haberdar)