Gebze’deki viyadük çalışmasında beton döküldüğü sırada bir bloğun işçilerin üzerine düşmesi sonucu 3 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi de ağır yaralandı.

Yaşamını yitiren işçilerin kimlik bilgileri açıklanmadan savcılık tarafından haberlere yayın yasağı getirildi.

Cenazelerin aileler tarafından alınması ile birlikte ise olayın nasıl yaşandığı ortaya çıktı.

Medyablok’tan Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre bazı işçiler kopan betondan geriye kalan demirlere tutunarak hayatta kalmayı başardı.

Ali Canpolat da demirlere tutunarak kardeşi Mustafa Canpolat ile birlikte hayatta kalmayı başaranlardan.

Fakat ağabeyleri Sıddık Canpolat beton bloğun altında kalarak can verdi.

Ağabeyi ve kardeşinin kazadan önceki gün gece saatlerine kadar çalıştığını söyleyen Ali Canpolat, proje ile ilgili de bir bilgi paylaştı.

Yetkililerin kendilerine ”1 aya kadar burayı bitirmemiz gerekiyor” dediğini de söyledi.

‘ABİM ÖLDÜ, BEN VE KARDEŞİM DE DEMİRLERE TUTUNARAK HAYATTA KALDIK’

Canpolat olay gününü şu sözlerle anlattı:

Sabah 08:00’de biz işe çıktık. Çalıştığımız yerin yan kısmında ise beton dökülüyordu. Fakat beton döktükleri alanda iki gün önce dökülmüş bir beton vardı. Yeni betonu dökünce, ağırlık bastı. Ve iki gün önce dökülen beton kırıldı. Saat 10:00 ya da 10:30 gibi oldu olay. 6 kişi çalışıyorduk. 3 kardeştik. 1 demirci, 2 kalıpçı. Beton kırılınca 4 kişi aşağı düştü, enkazın altında kaldı. 3 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Ben ve diğer kardeşim demirlere tutunarak ayakta kalmaya çalıştık. Ağır yaralanan arkadaşımıza da ne oldu bilmiyoruz.

‘ÖNÜMÜZDEKİ AY İŞ BİTSİN DİYORLARDI’

Canpolat, firmanın kendilerine bir aylık bir süreden bahsettiğini ve çalışmaların da buna göre yapıldığını söylüyor:

Betonun kuruyup kurumaması bizim elimizde olan bir olay değil. Ama bize sürekli önümüzdeki ay bu iş bitsin diyorlardı. Biz de çalışıyorduk. Abim ve diğer kardeşim, gece 2 buçuğa kadar çalışmışlar. Olayın olduğu gün de o şekilde işe çıktılar.

Kazanın ardından valinin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Canpolat, şirketten hiç kimsenin de kendilerini aramadığını ekledi.

Kaynak: Medya Blok