50 yaşındaki Lu Yuejin, gözyaşları içinde feryat ediyor; "Beni bırakın, kızımı alın. Tek isteğim kızımın hayatını kurtarmak!"

26 yaşındaki kızı Hu Ping, lösemi hastası. Kemoterapi almak için komşu vilayetteki hastaneye gitmesi gerekiyor. Fakat karantina bölgesinden çıkmasına izin verilmiyor.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle yaklaşık 60 milyon kişi üzerindeki karantina devam ederken, ülkeden iç burkan insan hikayeleri gelmeye devam ediyor. Wuhan'ın bulunduğu Hubey eyaletinde bir kontrol noktasını geçmesine izin verilmeyen bir anne, lösemi hastası kızının tedavi görmek üzere bölgeden çıkması için yalvarırken görüntülendi...

Reuters ajansının Yangtze Nehri'nin üzerindeki köprüde görüntülediği anne-kız, kontrol noktasını geçmeye çalışıyordu. Lu, virüsün merkez üssü olan Wuhan'daki hastanelerin dolu olması nedeniyle ikinci kemoterapisini alamamıştı. Nehrin Hubey tarafındaki bir köyde çiftçilik yapan aile de çareyi, kemoterapi için komşu eyalete gitmekte bulmuştu.

Ancak Yangtze üzerindeki kontrol noktasını geçmek kolay olmadı. Burada polisin izin vermesini beklerken Reuters'a konuşan Lu, "Kızımın Jiujiang'daki hastaneye gitmesi gerekiyor. Tedavi olması lazım. Ama geçmemize izin vermiyorlar" diyordu.

Kızı Hu bir battaniyeye sarılı halde yerde otururken, Lu gözyaşları içinde polise yalvarıyordu: "Lütfen kızımı alın. Ben geçmesem de olur. Lütfen, sadece kızımın geçmesine izin verin. Tek yapmak istediğim, onun hayatını kurtarmak!"

Bu sırada Lu'nun yakarışları, megafondan verilen ses kaydının arasında kayboluyordu... Kayıtta, Yangtze'nin güneyindeki Jiujiang'a kimsenin geçmesine izin verilmeyeceği belirtiliyordu...

Yaklaşık bir saat süren bekleyişten sonra, Lu ve Hu için ambulans çağrıldı. Polisin yaptığı bir dizi telefon görüşmesinin ardından, anne-kızın Jiujiang'a geçmesine izin verildi. İkili, olası virüs tespiti için ateşlerinin ölçülmesinden sonra hastane yoluna koyuldu.