Saruhanlı Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan vicdani retçi İnan Süver'in, bu sabah hastane sevki sırasında firar ettiği öğrenildi. Süver, firar ettikten sonra eşini telefonla arayarak haber verdi.

Cezaevinden kaçan vicdani retçi İnan Süver, eşi Remziye Süver'i arayarak kaçtığını haber verdi.

Süver'in avukatı Hülya Üçpınar, Bianet'ten Ayça Söylemez'e yaptığı açıklamada firar bilgisini doğruladı. Sabah 10:00'da müvekkilini ziyarete gittiğinde olayı öğrendiğini söyleyen Üçpınar, Süver'in hastaneye sevk edildiği sırada firar ettiğini açıkladı. Avukat Üçpınar, Süver'in Eylül ayında tahliye olmasının beklendiğini, bu durumda firar nedeniyle ek ceza alabileceğini bildirdi.

Eşi Remziye Süver'i arayan İnan Süver'in, "Ben suç işlemedim, neden cezaevindeyim" dediği öğrenildi.

KÖTÜ MUAMELE GÖRÜYORDU

Vicdani retçi Süver, 5 Ağustos 2010'da İtanbul'daki evine yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanmış ve buna gerekçe olarak da, ''askerlik yaparken' birkaç kez firar girişiminde bulunduğu" gösterilmişti.

Süver, cezaevinde kötü muamele gördüğünü birçok kez hücre cezasına çarptırıldığını yazmıştı. Hukuksal sürecin belirsizliğinin üzerinde olumsuz bir durum yarattığını, artık cezaevinde kalmanın onu bunalttığını, hiçbir suç işlemediğini söyleyen Süver, durumu protesto etmek amacıyla 22 Ekim'de yeniden açlık grevine başlamıştı. Açlık grevine başlaması ise kötü muamele görmesini artırmış, "Sibirya" adı verilen, farelerle dolu, kapısı penceresi olmayan bir hücreye atıldığını söyleyen Süver su, şeker ve tuz gibi en hayati ihtiyaçlarının karşılanmadığını yazmıştı.

ANF